Portal 072info

Čelik upisao još jednu pobjedu u gostima

RK CELIK

Utakmica igrana u Gradskoj dvorani u Žvinicama. Gledalaca oko 1.000. Sudije: Dino i Amar Konjičanin (Visoko). Delegat: Zdenko Alpeza (Mostar). Rezultat: 24:22 za ,,Čelik” (polu-vrijeme 13:9 za zeničane). Sedmerci: za ,,Konjuh” 6 (5 golova – jedan penal odbanio mladi ,,čelikov” golman Enes Sirčo). Za ,,Čelik” 2 sedmerca (Davor Kadić oba pretorio u golove).

Isključenja: ,,Konjuh” 8 minuta, ,,Čelik” 8 minuta. 

KONJUH: Omerović, Husić (1), Muhić, Hasić, Memić, Brkić (1), Alijagić, Zildžić (5), Krečković (4), Smajić (4), Begić (4), Tufekčić, Suljanović, Bukvić, Šarić, Hadžiomerović 3). Trener: Emir Junuzović.

ČELIK: Tufekčić, Dervenčić (1), Martić (1), Alihodžić, Hurem (1), Begović, Ivančev (4), Sirčo, Kadić (10), Starčević, Begagić (2), Duvnjak, Rekanović, Jolović (5). Trener: Zdenko Antrović.

Odlična rukometna predstava u do sada najtežem gostovanju ,,Čelika” – u Živinicama. Prema kretanju rezultata (,,Čelik” je vodio svih 60 minuta, nekad i sa pet-šest golova razlike) dalo bi se zaključiti da je ,,Čelik” lagano došao do bodova, što apslolutno ne pdgovara istini.

– Bila je to izuzuteno teška i dobra utakmica, gdje je moja, iskusnija ekipa sve vrijeme držala ,,konce” u svojim rukama, tako da smo na kraju slavili sa dva gola razlike.

Čestitam mojoj ekipi na pobjedi, a i ,,Konjuhu” na dobroj igri. Idemo dalje… U petak dočekujemo takođe, po mojoj ocjeni, jednu od najboljih ekipa u Pemijer ligi BiH – ekipu RK ,,Dervente” i mi već mislimo na tu utakmicu. Tvrdim da je RK Derventa bolja od RK ,,Bosne” sa kojom smo u Zenici igrali neriješeno – kaže trener ,,Čelika” Zdenko Antović.

U ekipi ,,Čelika” svi su odlično igrali, posebno Boško Jolović, Davor Kadić, Milan Ivančev i Dragan Starčević. Podbacili su dvojica Mirza – Mirza Hurem i Mirza Dervenčić, ali se vjeruje da će oni ,,proraditi” već u nekoj narednih utakmica. Još uvijek neoporavljeni – povrijeđeni Milan Duvnjak (u utakmici sa Perijedorom) nije nikako ni ulazio u igru, ali se vjeruje da će on za susret sa RK Derventom u petak biti spreman. 

Kod ,,Konjuha” bolji od ostalih subili – nekadašnji golman ,,Čelika” Sidik Omerović, Amer Zildžić i Nermin Smajić, dok je dojučerašnji ,,Čelikovac” – ljevak, bek Elvis Brkić u potpunosti podbacio, bolje rečeno potpuno je paralisan i ,,uštopan” od strane dobre ,,Čelikove” odbrane na čelu sa Boškom Jolovićem. 

Nakon ovog kola ,,Čelik” se osamio na čelu tabele Premijer lige BiH, pošto je RK Bosna (Sarajevo) izgubila utakmicu u Mostaru protiv tamošnjeg ,,Zrinjskog”.

Podijelite članak