Čelik upisao veliku pobjedu (FOTO)

Čelik upisao veliku pobjedu (FOTO)
FOTO: Benaris Mahmić
FOTO: Benaris Mahmić
FOTO: Benaris Mahmić

Nogometni klub “Čelik” danas je u okviru Premijer lige na stadionu “Bilino polje” ugostio nogometaše Slavije, te upisao još jednu “visoku” pobjedu.

U startu utakmice osjetila se neka “ukočenost” domaćih momaka koji su preferirali da igraju po desnoj strani, na kojoj je zbog visoke zapadne tribine bio hlad, a oni prvih 45 minuta okrenuti prema suncu. Dalo se shvatiti iz priloženog da ih je sunce ometalo u njihovoj brzoj i dinamičnoj igri, pa smo svi mislili u početku da je ova utakmica potpuni promašaj, jer je Čelik već u petom minutu gubio 0:1.

Frustrirani zbog nepažnje gostiju, a ovi pak zbog pritiska navijača i igrača na terenu, igrači se počinju “komešati”, te zahvaljujući brzoj reakciji glavnog arbitra strasti se smiruju, a igra je nastavljena. Čelik nakon više pokušaja “jedva” dolazi do pogotka. Mešanović nas je u 36. minuti vratio na “mrtvu tačku”, neriješen rezultat. Napetost u ekipi Savije raste, jer Čelik ide sve jače i jače ka njihovom golu i opasno prijeti. Prvi žuti karton zaradio je igrač gostiju Popović u 44. minutu. Prvi dio susreta završen je nerješeno.

U drugom dijelu, kada je Čelik napokon bio u “hladu”, već nakon prvih pet minuta Barač zabija za +1 na strani Čelika. Sada smo se definitivno uvjerili da je sunce sputavalo igrače Čelika, jer se u drugom dijelu to upravo dešavalo Slaviji, koja je prvi dio susreta odigrala jako dobro. Međutim, sve ovo je još više diglo tenzije na terenu, pa je uslijedilo bespotrebno guranje i prekršaji što je rezultiralo žutim kartonima, u 54. minuti Mišić iz ekipe Čelika, a u 62. minuti Perišić ekipa Slavije.

U 70. minuti ludi cijeli stadion. Na tribinama se pojavljuje atraktivna plavuša koja plijeni izgled svih, a što je rezultovalo uzvicima sa tribina: “Baci sisu da se igramo, plavušo”, na što je ona, vjerovali ili ne pristala, te dignula svoju majicu i pokazala poprsje. Nakon ovog čina u pratnji policije i zaštitara udaljena je sa stadiona. Da li je ona pomogla igračima Čelika da dođu do novog gola kao motivacija još nije sigurno, jer je u trenutku pokazivanja poprsja pao još jedan gol i to jako lagan pogodak za naše momke (gdje je golman Slavije u tom trenutku gledao?). Gol koji je Čelik odveo na +2 postigao je Bajraktarević.

Bližili smo se finišu i relativno zadovoljni igrom Čelika, kao i rezultatom navijači su više bez ikakve napetosti sjedili na tribinama. Ali čini se da igračima nije bilo dosta, te Saša Kajkut zabija za 4:1, te time definitivno finišira utakmicu što se tice pogodaka na obje strane.

Imali smo priliku da vidimo seriju jako dobrih utakmica naših Zeničana, a ne sumnjamo da će ovaj niz nastaviti u budućnosti.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica