Portal 072info

Čelnici Reala i Parisa predriblali Uefu, Di Maria u PSG-u za 80 miliona

PSG i Real postigli su sporazum i Angel di Maria seli se u Pariz. Cijela je operacija završila formulom koja omogućuje francuskom klubu da izbjegne kršenje Uefinog pravila o ograničenju potrošnje zbog financijskog fair-playa, pri čemu je PSG-u nametnut limit.

Naime, dogovoreno je da će Real Di Mariju posuditi na ovu sezonu za deset milijuna eura, a Nasser Al Khelaifi, vlasnik PSG-a, ostalih 70 milijuna treba dati za otkup ugovora na kraju ove sezone.

Realov predsjednik Florentino Perez izričito želi, prenosi španjolski Sport, riješiti Di Marijin status prije nego što se Angel vrati s odmora.

Uefa je PSG-u ograničila potrošnju, a klub je više od dvije trećine dopuštenog limita već potrošio plativši 50 milijuna eura za Davida Luiza. Ovako je operacija završila na zadovoljstvo svih strana, jer Real je procijenio da mu Di Maria više ne treba, a i Argentinac je navodno odmah nakon SP-a odlučio da želi otići kad je vidio kako u klubu dišu.

Ukoliko ne dođe do neočekivanog obrata, u ponedjeljak bi se trebao službeno objaviti transfer, pa bi Di Maria otišao prije nego što je bilo planirano da se priključi Realu na pripremama.

U Parizu se u nekim trgovinama već prodaje dres s brojem 11 i napisom Di Maria…

Podijelite članak