Portal 072info

Čemu će se posvetiti Melania Trump kao prva dama

Na stranicama Bijele kuće objavljene su biografije i zaduženja američkog predsjednika Donalda Trumpa i njemu bliskih suradnika. Među biografijama je i ona Trumpove supruge, prve dame Melanie Trump.

Melania je, piše, rođena 1970. godine u Sloveniji kao Melania Knavs. Upisala je fakultet koji je pauzirala zbog karijere modela u Milanu i Parizu, a onda se 1996. preselila u New York.

Navodi se kako je za vrijeme manekenske karijere surađivala s brojnim priznatim fotografima i krasila naslovnice poznatih čaospisa.

U biografiji američke prve dame navodi se i kako njezinu strast prema umjetnosti, arhitekturi, dizajnu, modi i ljepoti može nadmašiti samo njezina predanost u pomaganju drugima.

Navedeno je i kako prva dama duboko brine za probleme koji se tiču žena i djece, a za vrijeme boravka u Bijeloj kući usmjerit će se na problem cyber bullyinga (nasilja na internetu) među mladima.

Melania se za Trumpa udala 2005. godine, a godinu kasnije dobili su sina Barrona Williama Trumpa.

Melania je 2010 godine pokrenula vlastitu kolekciju nakita. Ona je tek druga prva dama rođena izvan SAD-a. Prva je bila Louisa Adams, supruga Johna Quincyja Adamsa.
 

 

dnevnik.hr

Podijelite članak