Portal 072info

Cenić: Draško nema para, ali ima ćirilicu

svetlana cenic naslovna 1
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

„Drašku Stanivukoviću majčinski poručujem da se ne hvata velikih tema, jer pojma o njima nema. Ispadne smiješno, amaterski, neukusno, neobrazovano“- kazala je ekonomistica Svetlana Cenić u emisiji Otvoreni studio na Federalnom radiju.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Stanivuković će biti samo jedan od primjera prodavača loših predizbornih obećanja koja je nemoguće ispuniti.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

„Ali je bitno da su tu velike priče o ćirilici one će sve riješti probleme. To se u mom kraju to jeste u Sarajevu zvalo „ne imala baka druga posla“- istakla je Cenić u svom osvrtu na ekonomsku situaciju u BiH u godini na izmaku i prognozama o sposobnostima lokalnih, ali i vlasti drugih nivo, da ispune obećano. Stanivuković je samo jedan u nizu primjera da smo na lošem putu- poručila je Cenić.

„Pa će na javna preduzeća kačiti ćirilicu. Ali dobro krenuo je da češlja tendere i to mogu pozdraviti. Ali Draško Stanivuković neće imati para ni sredstava niti ih zna napraviti da u gradu Banja Luci ispuni sve ono što je naobećavao.“

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Isto će se dešavati i ostalim vlastima uključujući i KS.

„Na kraju nema kod nas, kad je riječ o ekonomiji razlike između ljevice i desnice. Svi isto ne znaju, svi su isto nesposobni, a istovremeno i ljevica i desnica pričaju o socijalnoj jednakosti i pravdi. Jednakosti i pravde nigdje, ali zato kod kredita ima i svi su tu da potpišu pismo namjere isto kao što su svi za privatizaciju, a fino znali da je ona nemoguća. A što se tiče ekonomije sva velika rješenja došla su izvana na talasima neoliberalizma“- skeptična je bila Cenić.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Prognoze su prema njenim riječima loše i ne postoji javni ni opći interes.

„Ekonomija propada, propdala je i prije korone sad pogotovo. Građani su u neizvjesnosti kao da su predmet eksperimenta. Živimo u kleptopakratiji i partokratiji, niko ništa ne radi, čekamo da neko drugi sve završi. Dozvolili smo da nas prave budalama“- zaključila je Cenić.


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Podijelite članak
  • 9
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME