Portal 072info

Centar ženskih prava uz podršku Gradske uprave pomogao veliki broj građana

Centar ženskih prava koji 23 godine radi na besplatnoj pravnoj pomoći za socijalno ugrožene i marginalizirane grupe stanovništva iz oblasti porodičnog, socijalnog, radnog i krivičnog prava, te zaštite od diskriminacije za nepunih sedam mjeseci saradnje sa Gradskom upravom Zenica postigao je izvanredne rezultate. Oni se ogledaju u 607 usmenih savjeta i 267 pismenih podnesaka, što pretvoreno u novčana sredstva iznosi 82.290,00 KM.

“Ovom rezultatu doprinijela je i saradnja Gradske uprave Zenica sa Centrom, a time direktno poboljšan je kvalitet života za najugroženije kategorije stanovništva koje su i najčešći korisnici budžetskih sredstava u vidu jednokratne i drugih vrsta materijalne pomoći”,  navodi u izvještaju dostavljenom gradonačelniku Zenice Fuadu Kasumoviću predsjednica Centra ženskih prava Meliha Sendić.

Upravo s ciljem pomoći socijalno najugroženijim građanima Zenice, gradonačelnik Kasumović dao je saglasnost da se Centru ženskih prava osiguraju adekvatne prostorije u Gradskoj upravi.

Podijelite članak