Portal 072info

Centar ženskih prava uz podršku Gradske uprave pomogao veliki broj građana

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Centar ženskih prava koji 23 godine radi na besplatnoj pravnoj pomoći za socijalno ugrožene i marginalizirane grupe stanovništva iz oblasti porodičnog, socijalnog, radnog i krivičnog prava, te zaštite od diskriminacije za nepunih sedam mjeseci saradnje sa Gradskom upravom Zenica postigao je izvanredne rezultate. Oni se ogledaju u 607 usmenih savjeta i 267 pismenih podnesaka, što pretvoreno u novčana sredstva iznosi 82.290,00 KM.

“Ovom rezultatu doprinijela je i saradnja Gradske uprave Zenica sa Centrom, a time direktno poboljšan je kvalitet života za najugroženije kategorije stanovništva koje su i najčešći korisnici budžetskih sredstava u vidu jednokratne i drugih vrsta materijalne pomoći”,  navodi u izvještaju dostavljenom gradonačelniku Zenice Fuadu Kasumoviću predsjednica Centra ženskih prava Meliha Sendić.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Upravo s ciljem pomoći socijalno najugroženijim građanima Zenice, gradonačelnik Kasumović dao je saglasnost da se Centru ženskih prava osiguraju adekvatne prostorije u Gradskoj upravi.

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME