AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Vijesti

Zbog pogoršane epidemiološke situacije, ali i nastavka saradnje “Pokopa” sa Ministarstvom komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevu, prostorije ovog preduzeća posjetio je resorni ministar Enver Hadžiahmetović.

U razgovoru sa generalnim direktorom „Pokopa“ Goranom Cerićem, ministar Hadžiahmetović se dotakao i proširenja gradskog groblja “Vlakovo”, ali i samog Regulacionog plana.

Hadžiahmetović i Cerić posebnu pažnju tokom sastanka posvetili su veoma teškoj trenutnoj epidemiološka situacija u KS te izgradnji nove mrtvačnice za kojom se, nažalost, iz dana u dan pokazuje sve veća potreba.

– Situacija u državi za sve nas je veoma teška, no, problemi sa kojima se suočavamo mi u pogrebnim preduzećima zaista su veliki. Moram istaći da naši kapaciteti, koliko god to zvučalo grozno, ne mogu zadovoljiti potrebe stanovništva, i što prije moramo pronaći neka rješenja. Sa našim resornim ministarstvom i ministrom Hadžiahmetovićem imamo veoma dobru saradnju i nadam se da ćemo pronaći pravi put za rješavanje svega navedenog – kazao je Cerić.