goran cerkez 3


AUTOR:
Portal 072info

DATUM:

Takmičenje u Premijer ligi Bosne i Hercegovine nastavlja se krajem ovog mjeseca nakon zimske pauze.

Prethodnih dana se govorilo o tome da li će se publika vratiti na bh. stadiona s obzirom da se dosadašnji dio prvenstva igrao bez navijača na tribinama.

Na današnjoj press konferenciji pomoćnik federalnog ministra zdravstva i član Kriznog štaba Goran Čerkez je govorio i na tu temu.

Čerkez je poručio da će razgovori biti održani u narednih 15 dana i da će se razmišljati o toj mjeri ukoliko epidemiološka situacija bude adekvatna.

“Mi smo jesenas bili spremni dati saglasnost da se igra liga, no tada RS nije bila spremna na tu mjeru, pa je izostalo vraćanje publike. U narednih 15 dana ćemo učiniti sve, obaviti razgovore s kolegama iz RS-a i Nogometnog saveza BiH i ako bude epidemiološka situacija adekvatna, razmišljat ćemo i toj mjeri. Svi žele povratak na stadione, ali rizici su i dalje veliki”, rekao je Čerkez i dodao:

“Malo su nas zavarali brojevi koji su bili u padu. Vidimo veliki broj osoba koji se ne pridržava mjera. Sve inspekcije i MUP-ovi moraju reagovati i moramo maksimalno u narednom vremenu biti oprezni da ne bi došli u situaciju da kada nam dođe lijepo vrijeme moramo sjediti u kućama”.