Portal 072info

Certifikat za komesara Semira Šuta

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

U ponedjeljak, 14. septembra 2015. godine, policijskom komesaru Semiru Šutu je u Sarajevu, od strane direktora ICITAP-a u Bosni i Hercegovini (Međunarodni program Ministarstva pravde SAD za obuku i pomoć u oblasti kriminalističkih istraga), gospodina Charlesa Bennetta, uručen “Certifikat o postignuću”.

Inače, ovaj certifikat ICITAP dodjeljuje prvi put pojedincima ili organizacionim jedinicima koje efikasno koriste ICITAP-ovu obuku, opremu ili podršku, sa ciljem što bolje zaštite građana i njihove imovine.

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

Kako je obrazloženo prilikom uručivanja ovog certifikata, policijski komesar Semir Šut je tokom zajedničkih projekata i aktivnosti na najbolji mogući način rukovodio policijskim snagama i krajnje profesionalno angažovao policijske timove u kriznim situaciji, ispoljavajući tom prilikom jedan novi pristup u rukovođenju, koji je rezultirao odličnim rezultatima na stvaranju i održavanju povoljnog stanja bezbjednosti i stavljanju situacija pod kontrolu u veoma kratkom roku.

Kako je istaknuto, komesar Šut, koji je i lično učestvovao u obučavanju i sprovođenju kursa, je pokazao visok nivo vođstva u upravljanju policijskim resursima i vrlo transparentno ukazao na činjenicu da traži savršenstvo u obuci policajaca koji su pod njegovom komandom. Takav pristup mora rezultirati uspjehom i dobrim rezultatima u radu, a uručenje ovog certifikata je potvrda navedenog.

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

Sa ciljem jačanja policijskih struktura u BiH, te u svrhu pružanja podrške u realizaciji planiranih programa obuke, program ICITAP-a je krajem augusta tekuće godine organizovao studijsko putovanje u Sjedinjene Američke Države za određene rukovodne policijske službenike policijskih agencija iz BiH.

U sastavu navedene delegacije je bio i komesar Šut, koji se zajedno sa kolegama, prilikom ove posjete upoznao sa načinom rada, funkcionisanjem i rukovođenjem policijskih agencija u gradovima New Yorku City i Washington D.C.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
POLITIČKI MARKETING
26AD2F42 BF2A 4C5A 8220 19E3E77138F4
Podijelite članak
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6