“Češljali” trgovine, ugostiteljske objekte, kockarnice i kladionice: Zatekli 22 neprijavljena radnika

18 May 2021, Berlin: An employee of a Mexican restaurant in Prenzlauer Berg polishes the wine glasses. Due to steadily decreasing incidences, bars and restaurants are allowed to open outside again on Friday, 21.5.2021. Photo: Annette Riedl/dpa /DPA/PIXSELL

Inspektori Porezne uprave Federacije BiH – Kantonalnog poreznog ureda Novi Travnik, izvršili su jučer, 27. jula, 26 inspekcijskih brzih kontrola na području Gornjeg Vakufa-Uskoplja, Bugojna, Donjeg Vakufa, Jajca, Novog Travnika, Travnika, Viteza, Fojnice i Kiseljaka, a obuhvaćeni su porezni obveznici koji obavljaju djelatnost priređivanja igara na sreću, trgovine, ugostiteljstva i ostale uslužne djelatnosti.

Inspektori Porezne uprave otkrili su 22 neprijavljena radnika, 11 poreznih obveznika koji nisu izdavali fiskalne račune i dva objekta koja su radila bez odobrenja za rad nadležnog organa, saopćeno je iz Porezne uprava Federacije BiH.

Zbog utvrđenih nepravilnosti doneseno je šest rješenja o zabrani obavljanja djelatnosti, zapečaćeno je pet poslovnih objekata i izdato je 20 prekršajnih naloga s ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu 47.450 KM.

Aktivnost inspekcijskog nadzora na kontroli zakonitosti poslovanja poreznih obveznika i sprječavanju sive ekonomije se nastavlja i u narednim danima.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE