Čestitka premijera Bašića povodom Dana policije: Policija je oslonac i čuvar sigurnosti svih građana

147D49FD 4F6D 4A86 99E5 35F2A7328B20
zdk.ba
Podijelite vijest

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Mirnes Bašić uputio je ministru unutrašnjih poslova Dariju Pekiću, policijskom komesaru Semiru Šutu, policajkama i policajcima te svim uposlenicama i uposlenicima Uprave policije i Ministarstva unutrašnjih poslovačestitku povodom 15. maja – Dana policije Zeničko-dobojskog kantona.

Premijer Bašić se zahvalio na marljivosti, predanosti i ustrajnosti u obavljanju redovnih poslova i zahtjevnih zadataka, posebno u vrijeme pandemije korona virusa kada je policija pokazala da je snažan oslonac i dostojan čuvar sigurnosti svih građana.

ČITAJ JOŠ:  VOZAČI OPREZ: Evo gdje danas vrebaju radari

Potvrdio je opredjeljenje Vlade da nastavi kadrovski i materijalno jačati policiju kako bi mogla još uspješnije štititi i provoditi zakone iz svoje nadležnosti, boriti se protiv svih sigurnosnih izazova i najtežih oblika kriminala te jačati sigurnost u društvu.

– Želimo profesionalnu, efikasnu i dobro opremljenu policiju, jer je naše opredjeljenje i vizija policija kao servis građana – rekao je premijer Bašić.

Posebno priznanje odao je policijskim službenicima koji su položili živote i dijelove tijela u odbrani Bosne i Hercegovine ili u obavljanju drugih službenih dužnosti.


Podijelite vijest