Čestitka Šefika Džaferovića: Umjesto dizanja tenzija, energiju usmjeriti na ekonomski razvoj

sefik Dzaferovic intervju AA04
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović uputio čestitku povodom 1. maja – Međunarodnog dana rada.

– Svim radnicama i radnicima u Bosni i Hercegovini upućujem iskrene čestitke povodom Međunarodnog dana rada. 1. maj je praznik koji podsjeća na historijsku borbu radničkih prava i predstavlja izraz radničke solidarnosti.

– Ovaj datum nas podsjeća i obavezuje da kroz snažan socio – ekonomski dijalog svakodnevno ulažemo maksimalne napore kako bi se u punom obimu zaštitila i poštovala prava svih radnika, sa posebnim naglaskom na realni sektor koji je temelj održivosti i napretka svakog društva. Zajednička nam je zadaća da kreiramo društvo jednakih šansi, u kome će svaki pojedinac moći da živi dostojanstveno od svog rada.

– Potrebno je da svi politički akteri, umjesto izazivanja kriza i dizanja tenzija, usmjere energiju i znanje na poboljšanje životnog standarda svih građana u Bosni i Hercegovini, ekonomski razvoj i nova radna mjesta. Samo tako možemo graditi bolje društvo u cjelini, gdje će svako dobiti šansu da radi, privređuje svojoj zemlji te ostvaruje prava koja mu pripadaju u slobodnom društvu- navodi se u čestitki Šefika Đaferovića.