Portal 072info

Četiri djevojke porodile ženu u autobusu koji je putovao za BiH

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Na web stranici ispovesti.com objavljeno je nesvakidašnje pismo putnika Kantić Touristik-a koji se nalazio u autobusu na relaciji Švicarska – BiH.

On je naime svjedočio porođaju u autobusu a svojom porukom želio je uputiti iskrenu zahvalnost hrabrim djevojkama kako ih je nazvao heorinama jer su se odlično snašle u neobičnoj situaciji i pomogle da na svijet dođe zdrava djevojčica.

“Ovim putem želim da poručim djevojkama koje su danas putovale sa Kantićima na relaciji Švicarska-Bosna da su heroine!

Dakle, 4 mlade djevojke su pomogle da se u busu u kojem smo se vozili rodi novi život. Naime, nakon samog ulaska u Sloveniju, negdje između 3-4h u jutro, tišinu u busu je prekinuo jauk trudnice koja je naglo počela da krvari i dobiva bolove. Kada smo shvatili da se porađa nastala je panika. Muškarci se preplašili a starije gospođe povlačile u stranu i samo zabrinuto posmatrale.Niko nije znao broj hitne u Sl. No, na kraju 4 mlade djevojke, djevojke koje nisu imale iskustva sa tim ranije, djevojke koje nisu majke, ustale su i pomogle da na svijet dođe malena djevojčica. Brzo su reagovale, i dok su jedne izvlačile bebu druga je brzo pronašla broj hitne pomoći, vozači su pozvali, brzo došli do najbliže benzinske, hitna je došla za oko 5 min. No malena je već bila rođena, umotana u ćebence, još uvijek sa pupčanom vrpcom, no dobro su i ona i mama. Nesvakidašnje iskustvo” – napisao je putnik koji će sigurni smo do kraja svog života pamtiti ovo putovanje i dugo ga prepričavati.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Tuzlanski.ba

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME