Portal 072info

Četiri rješenja koja će krutim peškirima vratiti mekoću

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

S vremenom ručnici izgube mekoću te postanu grublji i kruti pa brisanje njima može biti pomalo neugodno iskustvo, kao da nas grebu. Na sreću, postoje načini koji će vam pomoći da ručnicima vratite mekoću i da opet budu kao novi.

1. Nemojte prenatrpati perilicu rublja
Ako ste u perilicu stavili previše rublja, to može spriječiti da se ručnici dobro operu i isperu. Na njima se mogu zadržati ostaci deterdženta i prljavštine zbog čega će na dodir biti grubi.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

2. Umjereno koristite deterdžent
Stavite li previše deterdženta ne samo da se rublje, pa tako i ručnici, neće bolje oprati nego postoji opasnost i od toga da se zbog ostataka deterdženta na vešu počnu razvijati bakterije i plijesan. Uz to, ručnici će zbog nakupina deterdženta biti kruti i grubi, piše Zadovoljna.

3. Protresite ručnike prije nego ih stavite u sušilicu
Sušenje u sušilici također može rublje učiniti grubljim. Kako biste to izbjegli protresite ručnike prije nego ih stavite u sušilicu rublja.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

4. Umjesto omekšivača koristite alkoholni ocat
Kao i deterdžent, i ostaci omekšivača za rublje mogu ostati na ručniku i tako ga umjesto mekšim učiniti tvrđim. Zato se preporuča da omekšivač zamijenite alkoholnim octom koji ima svojstva omekšavanja, a ne zadržava se na mokrom vešu. Savjet je i da jednostavno ne koristite omekšivač pri svakom trećem ili četvrtom pranju.

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME