Četiri stvari koje otkrivaju jeste li u riziku za razvoj težeg oblika korone

Četiri stvari koje otkrivaju jeste li u riziku za razvoj težeg oblika korone

Ovo su stvari koje vas izlažu mogućnosti razvoja težeg oblika covida-19:

1. Genetski ste predisponirani

Jedna nedavna studija na 2200 pacijenata s teškim oblikom covida, koja još nije recenzirana, otkrila je da su određene uobičajene genske inačice povezane s najtežim slučajevima koronavirusa. Ovo istraživanje potvrđuje uključenost regije kromosoma 3 našeg DNK-a i tvrdi da “jedna kopija varijante povezane s bolešću više nego udvostručuje šanse da zaražena osoba razvije ozbiljan covida-19”.

2. Imate nisku razinu hormona

Kako su istraživači posljednjih mjeseci naučili više o simptomima koronavirusa, otkrili su vezu između niske razine hormona i težeg oblika covida. Pacijenti s niskim sadržajem estrogena ili testosterona pokazali su seksualne i reproduktivne simptome, uključujući promjene u menstrualnom ciklusu kod žena pozitivnih na covid i erektilnu disfunkciju u muškaraca pozitivnih na covid, piše Yahoo.

3. Imate nedostatak vitamina D

Studije su pokazale da nedostatak vitamina D može povećati rizik od covida-a za 80 posto. “Nekoliko je studija otkrilo da pacijenti s nedostatkom vitamina D imaju lošiji ishod kod covida-19”, kaže Len Horovitz, pulmolog iz bolnice Lenox Hill u New Yorku, za WebMD. “To nije iznenađujuće jer se čini da vitamin D povoljno utječe na imunološki sustav i zacjeljivanje rana”, dodaje.

4. Poodmakla dob ili kronične bolesti

Naravno, najčešći čimbenici rizika za razvoj težeg oblika covida su poodmakla dob i prisutnost kroničnih bolesti. To uključuje bolesti krvožilnog sustava, dijabetes, rak, kronične bubrežne bolesti, pretilost i kronične plućne bolesti. Više od bilo kojih drugih čimbenika, dob i druge bolesti mogu pomoći u predviđanju hoće li pacijent imati blaži oblik covida -19 ili će razviti teži oblik bolesti.

N1

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS