Četiri vježbe za izvajane ruke i savršena ramena

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Ruke, ramena i gornji dio leđa imaju mnogo manje masti nego ostatak tijela. Međutim, to ne znači da ne mogu izgledati mlohavo (posebno ruke). Sljedeće četiri vježbe će vam donijeti vidljive rezultate za samo nekoliko dana. Uz pravilnu ishranu i kardio trening, za kratko vrijeme imaćete ruke i ramena poput profesionalnih sportista.

Podizanje ruku u stranu

Zauzmite raskoračni stav u širini ramena, savijte noge u koljenima te u ruke uzmite tegove. Blago se nagnite ka naprijed sa rukama postavljenim ispred koljena. Istovremeno podignite obje ruke u stranu tako da ramenima skoro pa dohvatite lopatice. Vratite se u početni položaj. Ovo je jedno ponavljanje. Uradite tri serije od po deset brzih ponavljanja.

Podizanje jednoručnih tegova prema gore

U svaku ruku uzmite po teg, dlanovi su okrenuti prema gore, a leđa zategnuta i uspravna. Bez pomijeranja gornjeg dijela ruku, savijte ruke u laktovima i podignite tegove prema ramenima. Lagano vratite tegove u početni položaj potpuno ispružajući ruke. To je jedno ponavljanje. Uradite tri serije od po deset ponavljanja.

Ukršteni udarci

Zauzmite širi raskoračni stav sa blago savijenim koljenima. Uzmite tegove te ruke savijte u laktovima tako da su tegovi postavljeni sa strane, u visini grudi. Naizmjenično pravite udarce u stranu pri tome se blago okrećući u struku. Donji dio tijela ne smijete pomijerati. Uradite tri serije od po dvadeset naizmjeničnih udaraca.

Spuštanje ruku iza glave

U ruke uzmite tegove te lezite na klupu ili na ivicu kreveta. Ruke zategnite i podignite uvis. Bez pomijeranja ruku, podlaktice spustite prema glavi. Zadržite par sekundi pa ruke podignite u početni položaj. Ovo je jedno ponavljanje. Uradite tri serije od po deset ponavljanja.

GODISNJICA
MARKETING