Četiri znaka da muškarac manipuliše vama

Najgori dio manipulacije u vezi zapravo je to što vrlo često niste ni svjesni da se to događa. Manipulativni ljudi “izvrću” vaše misli, djela i želje u nešto što bolje odgovara onome kako oni vide svijet i vas oblikuju u ono što najbolje odgovara njihovim potrebama.

Na sljedeće stvari treba da obratite pažnju kako biste bili sigurni da se to ne događa i vama.

1. Zbog njega se osjećate krivom… zbog svega

Manipulacija uvijek počinje krivicom. Ukoliko on može da vas ubijedi da se osećate krivom zbog nečega što ste uradili (čak iako niste uradili ništa loše), onda on zna da ćete biti spremniji da učinite ono što traži od vas, piše Fokus.

2. Zbog njega sumnjate u sebe

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Zašto mu je tako lako da manipuliše? Zato što će da vas dovede do stadijuma u kojem više ne vjerujete u sebe. Manipulatori koriste nesigurnosti i upiru ih protiv vas. Oni konstantno ističu vaše slabosti kako bi vam “pokazali” da uz njihovu pomoć možete da budete bolji.

3. Čini vas odgovornom za njegove emocije

Manipulatori su ironični u smislu da provode dosta vremena “ubjeđujući” vas da ne možete da vodite računa o sebi, a onda će da vas učini odgovornim za način na koji se oni osjećaju. Ukoliko su tužni, vi ste krivi. Ukoliko su bijesni, opet ste vi krivi, jer ste učinili nešto loše (iako zapravo niste). Iako će konstantno da vam daje do znanja da niste u stanju da kontrolišete svoj život, jednostavno će vas kriviti i držati odgovornima oko emocija koje osjećaju.

4. Uvjerava vas da želite ono što on želi

Na početku svake veze postoje određeni “zahtjevi” i “pravila” s obje strane, ali kako se veza razvija i jača sasvim je normalno da će dolaziti do kompromisa. Šta nije normalno? Kada u potpunosti morate da stavite po strani ono što vi želite i što vam treba u pokušaju da udovoljite partneru. Ukoliko shvatite da se potrebe vašeg partnera ispunjavaju mnogo češće nego vaše, postoji velika šansa da ste u vezi s manipulatorom.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME