Četvero mrtvih na cestama u BiH

2E3206B6 8DA4 4130 AE8D 504B69B85C92

Na cestama u Bosni i Hercegovini tokom subote i nedjelje u saobraćajnim nesrećamapoginule su četiri osobe.

Tako je u subotu navečer bio blokiran put Rogatica – Ustiprača zbog izvlačenja vozila iz kanjona u Kukavicama kod Rogatice. U vozilu je smrtno stradao I. K. (84) iz Sarajeva. Automobil koji je bio u kanjonu dubokom 20 metara primijetio je policijski službenik koji živi u blizini. 

O nesreći je obavijestio kolege, koji su ranije zaprimili prijavu o nestanku jedne osobe na putu Goražde – Sarajevo.

Mlađi muškarac N. Ć. (20) smrtno je stradao u nesreći koja se u nedjelju u 4.30 sati dogodila u selu Mokro kod Širokog Brijega. Mladić je poginuo prilikom slijetanja s ceste automobila Mercedes.

Vozač Golfa 2 Radovan B. (24) iz Prijedora preminuo je od posljedica povreda koje je zadobio u sudaru s Golfom 5, kojim je upravljao M. P. (33) iz Bosanskog Novog.

Nesreća se desila u subotu oko 20 sati u mjestu Petkovac na magistralnom putu Bosanski Novi – Prijedor.

Vozač Golfa 5 M. P. povrijeđen je lakše, dok je Radovan B. zadobio teške povrede pa je odmah prebačen u bolnicu “Dr. Mladen Stojanović”, gdje je nekoliko sati kasnije preminuo.

U sudaru s automobilom Ford Fusion, kojim je upravljao P. Ć. iz Pelagićeva, jučer na području koje pokriva PU Bijeljina, oko 16 sati poginuo biciklista P. B. (85).

Tri osobe povrijeđene su u saobraćajnoj nesreći koja se u subotu oko 22.55 sati dogodila u mjestu Stričići kod Banje Luke. Vatrogasna brigada Banja Luka je objavila da je Golf 4 sletio s puta te da su njihove ekipe učestvovale u intervenciji. U Banjoj Luci jučer oko 13 sati sudarili su se Peugeot i Opel, čiji je vozač povrijeđen.

Avaz