Četvorica mladića iz Zavidovića osumnjičena za spolni odnos s djevojčicom

Tri su osobe uhapšene zbog sumnje da su tokom 2017. godine imali spolni odnos sa djevojčicom mlađom od 14 godina. Četvrta osoba koja je također osumnjičena da je učestvovala u tom krivičnom djelu nalazi se van granica BiH.

Policija u Doboju podnijela je danas Okružnom javnom tužilaštvu u tom gradu izvještaj protiv četiri mladića iz Zavidovića, u Federaciji BiH, zbog osnova sumnje da su izvršili krivično djelo obljuba s djetetom mlađim od petnaest godina. Za prijavljene E.T., M.M., A.H., i I.B. postoji osnov sumnje da su se početkom augusta 2017. godine, u večernjim sati, na području Doboja, prehodno međusobno dogovorili, a potom imali seksualni odnos s oštećenom, pri tome znajući da je oštećena dijete i da nema četrnaest godina, navodi se u saopćenju iz Policijske uprave Doboj.

Policijski službenici Policijske uprave Doboj su E.T., M.M., i A.H. preuzeli od policijskih službenika Policijske stanice Zavidovići, MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, a ista su lišena slobode jučer slobode, dok se I.B. nalazi na privremenom radu u inostanstvu.

U nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Doboj danas su predati E.T., M.M., i A.H..

 

Fena

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE