Portal 072info

“Četvorka” u Sarajevu predala zahtjev s 18 potpisa za smjenu vlade

Slika zaslona 2020 10 09 u 16 02 55
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Zastupnici “Četvorke” u Skupštini Kantona Sarajevo predali su zahtjev uz 18 potpisa za sazivanje sjednice na kojoj bi se trebalo glasati o (ne)povjerenju aktuelne vlade.

“Vladu ne smjenjujemo zato što možemo, već zato što moramo. Vlada Kantona Sarajevo pokazala je u svim segmentima svog djelovanja nedoraslost izazovima s kojima se građani i građanke suočavaju”, saopćeno je iz Naše stranke.

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

Ističu da je Kanton Sarajevo mjesecima bez ministra zdravstva i ministra za rad, socijalnu politiku, izbjeglice i raseljena lica.

“Obezglavljeni smo u dva glavna resora za suzbijanje posljedica pandemije. Obrazovanje nam je i dalje u eksperimentalnoj fazi. Niti jedna preporuka PISA testiranja, koje je ustanovilo masovnu funkcionalnu nepismenost naših učenika, nije se ni počela provoditi, a online okolnosti u kojima se nastava odvija shvaćeni su kao opravdanje za nerad umjesto kao mogućnost unapređenja cjelokupnog nastavnog procesa. Mladi odlaze, prijeti nam demografska katastrofa, a ova vlada je subvenciju za prvu kupovinu stana s deset hiljada KM smanjila na dvije hiljade KM, čime mladi ne mogu otplatiti niti jedan kvadrat životnog prostora. Nema unapređenja saobraćajne infrastrukture niti obnove vodovodne i kanalizacione mreže. Borba za čišći zrak je zaboravljena. Umjesto depolitizacije državne službe, Ured za borbu protiv korupcije registrovao je u septembru sumnjiva, politička zapošljavanja u institucije Kantona. Parlamentarne procedure političkog djelovanja se ne poštuju i izvrgavaju se ruglu.

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

Sve navedeno, ali i još mnogo toga, razlog je da podnesemo zahtjev za smjenu Vlade Kantona Sarajevo.

Nas 18 zastupnika i zastupnica pripadamo različitim ideološkim usmjerenjima. Međutim, situacija u kojoj se nalazimo nadilazi okvire uobičajene političke borbe i u njoj moramo biti ujedinjeni. Radi se o vraćanju dostojanstva i odgovornosti političkom djelovanju u Kantonu Sarajevo. Problem aktuelne Vlade nije samo što radi loše, već što često uopšte ne radi ili radi na štetu građana. To je ono što je nedopustivo i u normalnim a pogotovo u okolnostima u kojima živimo.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
POLITIČKI MARKETING
072 Mirza Husetic 1

Građanima i građankama želimo vratiti nadu da Sarajevo ne samo da zaslužuje, nego i može bolje te da svi u njemu možemo osigurati sebi kvalitetnije uslove za život bez obzira na to koju političku opciju podržavamo pa čak i ako smo apolitični.

Glavna poruka koju želimo poslati našim građankama i građanima jest da Vladu ne smjenjujemo zato što možemo jer imamo dovoljno ruku, već zato što moramo zaustaviti propadanje kantona i spriječiti propast u koju nas vode.”

Klix

Podijelite članak
  • 4
    Shares
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Ovo je obrazloženje opozicije za smjenu Vlade Kantona Sarajevo

072info.com

Čampara potvrdio da će glasati za smjenu Vlade KS

072info.com

Šta će se dogoditi na jesen, kada se spoje Covid-19 i sezonska gripa?!

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6