elektricno brosjilo struja pixsell 1
03.10.2013., Koprivnica - Gradjani popisuju stanje brojila kako bi kod HEP-a ostvarili najavljeno pojeftinjenje struje. Photo: Marijan Susenj/PIXSELL
AUTOR: H.D.
DATUM: lis 31, 2021 @ 18:30
KATEGORIJA: BiH / Vijesti
FIXGEHALT

Klub nezavisnih poslanika u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, kojeg čine Zlatko Ercegović, Meliha Bijedić, Nedžad Šećić i Mile Atlagiić, zatražit će od Federalne vlade sveobuhvatnu analizu socijalno-ekonomskog stanja te ukoliko dođe do poskupljenja električne energije da se u budžetu za 2022. godinu uvrsti Program pomoći privredi usljed još jednog tereta koji će privrednici morati podnijeti.

NER FIT

Kako su naveli u saopćenju, u vrijeme teške krize pandemije i stalnih političkih turbulencija, kada svakim danom radno sposobno stanovništvo odlazi iz države, najavljuje se povećanje cijena električne energije.

– Ono što još više vrijeđa je da Vlada FBiH i Elektroprivreda ne žele objasniti koji su to razlozi zbog kojih će doći do poskupljenja. Jedini argument koji navode je svjetska tržišna cijena. Ali ako je to tačno, zašto onda ne dolazi do poskupljenja i u drugom bh. entitetu – upitali su.

Naglašavaju da privrednici zaslužuju znati prave razloge poskupljenja električne energije, a dok Elektroprivreda mora voditi računa o promjenama i izazovima u energetskom sektoru, onda bi se Vlada FBiH trebala pozabaviti socijalnom politikom, navedeno je u saopćenju Kluba nezavisnih poslanika u Parlamentu FBiH.

Tekst se nastavlja nakon reklame

LIDER