Chapeco priprema se za sahranu svojih fudbalskih heroja

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Brazilski grad Chapeco koji je bio očaran usponom svog skromnog fudbalskog kluba priprema se da danas sahrani svoje fudbalske heroje, koji su stradali u avionskoj nesreći u Kolumbiji.

Očekuje se da će misi zadušnici za tragično preminule igrače i članove stručnog štaba Chapecoensea prisustvovati preko 100.000 ljudi, što je pola gradske populacije. Misa će se održati na stadionu kapaciteta 20.000, dok će svi ostali koji budu željeli odati počast stradalima ispuniti prostor oko njega.

ČITAJ JOŠ:  Kako je i zašto žrtvovan Neum pa je završio u BiH? Razlog za gradnju Pelješkog mosta star je 300 godina!

Avion se srušio 28. novembra u planinskom lancu Ande, u blizini kolumbijskog grada Medelina, nakon što je Chapocoense krenuo na prvu utakmicu finala Kupa Sudamericana protiv Atletico Nacionala. U nesreći je poginula 71 osoba, među njima 19 igrača, od 77 koliko ih je bilo na letu.

Osoblje na groblju Jardim do Eden gdje će biti sahranjene neke žrtve stravične nesreće kažu da su navikli da se susreću sa smrću, ali ne sa ovakvim tragedijama.

ČITAJ JOŠ:  Je li svijet pred novim velikim ratom?

“Svaki dan sahranimo najmanje dvoje ljudi. Radim ovaj posao dugo vremena i navikao sam na to, ali ovo je potpuno drugačije. Ovo je tragedija za njihove porodice, za klub, za sve nas u Chapecu“, kazao je čuvar groblja Dirceu Correa.

GODISNJICA
MARKETING