Chelsea nakon odlaska Abramoviča zauzeo stav o Ukrajini i osudio agresiju

B39C21DC 97CF 4A30 AB30 188C98CD9EC3

Neposredno nakon što je Roman Abramovič prepustio upravljanje Chelseajem, slavni londonski klub se oglasio saopćenjem za javnost u kojem se izražava stav o dešavanjima u Ukrajini, piše Klix.

Zbog posljedica od eventualnih sankcija sinoć je Roman Abramovič nakon 19 godina napustio kormilo Plavaca i prepustio ga Chelseajevoj humanitarnoj fondaciji.

Ruskom milijarderu se zamjera to što nije zauzeo stav zbog ruske agresije na Ukrajinu te to što je navodno vrlo blizak predsjedniku Vladimiru Putinu.

Međutim, nakon što se sklonio s kormila kluba sa Stamford Bridgea, objavljeno je saopćenje za javnost u kojem se oštro osuđuju dešavanja u Ukrajini.

Iz Chelseaja su objavili kratko saopćenje u kojem je navedeno da se svi u klubu mole za mir te da je situacija poražavajuća.

“Situacija u Ukrajini je užasna i poražavajuća. Chelsea FC je mislima uz sve koji su u Ukrajini. Svi u klubu mole se za mir”, kratko je saopćeno iz londonskog velikana.

Podsjetimo, jučer je trener Chelseaja Thomas Tuchel javno naglasio kako dešavanja u Ukrajini i medijski pritisak na Romana Abramoviča ostavljaju trag na igračima koji mislima nisu na nogometnom terenu.

Prethodni članakScene s ukrajinskih granica: Djeca sama bježe od rata, roditelji ostaju
Sljedeći članakNa državnom nivou donijeti zakon o popisu kulturnog blaga u BiH