Portal 072info

CHICovnik i Bingo kupci donirali 2.400 KM za troškove SOS porodica

U kući za goste SOS Dječijeg sela Sarajevo danas je uručena donacija od 2.400 KM koliko je prikupljeno prodajom CHICovnika u Bingo marketima širom BiH.

Dijana Perić u ime CHICovnik tima i Amna Džambić uime kompanije Bingo su uručile donatorski ček Damiru Mahmiću, direktoru SOS Dječijeg sela Sarajevo.

Naime, svaki kupac koji je u Bingo marketu kupio CHICovnik, planer za žene, je tom kupovinom donirao 1 KM za podršku jednoj SOS porodici.

Istovremeno, uz kupljeni CHICovniki svaki kupac u Bingu je dobio i zahvalnicu koju su oslikale vrijedne ručice polaznika SOS vrtića kao uspomenu na ovo veoma vrijedno humanitarno djelo.

– Ljubav, sigurnost i toplina porodice za djecu bez roditeljskog staranja su ključne odlike rada SOS Dječijih sela BiH, ipak, za najkvalitetniju dugoročnu brigu nam je potrebna podrška dragih prijatelja i partnera… Hvala za posvećenost i razumijevanje koliko je važno osigurati odrastanje djece u porodičnom okruženju – istakao je Damir Mahmić, direktor SOS Dječijeg sela Sarajevo.

Ana Ćavar je uime CHICovnik tima prokomentirala važnost ovog projekta.

– Želja nam je bila pokazati da zajedno, radeći male stvari možemo napraviti mnogo. Činiti dobro je divan osjećaj, stoga svi koji su kupili CHICovnik i uz to dobili ovu divnu zahvalnicu mogu itekako biti ponosni na sebe – kazala je Ćavar.

Uime kompanije Bingo projekt je pozdravila Amna Džambić, navodeći da je Chicovnik kao domaći proizvod i najpoželjniji planer odlično prihvaćen među kupcima.

– Partnerstvo između Modamo, najvećeg domaćeg online modnog brenda i Binga, najvećeg domaćeg trgovačkog lanca pokazalo se kao idealan spoj jer smo uz  kreativan i atraktivan proizvod potakli kupce da i sami budu dio ove lijepe priče, te obezbijedili sredstva za SOS porodicu. Naša podrška SOS Dječijim selima BiH traje već tri godine i nastavlja se u još većem obimu. Određeni društveno-odgovorni projekti naše kompanije u saradnji s dobavljačima se također usmjeravaju na SOS Dječija sela BiH tako da i tu kao njihov partner pružamo konstantu podršku – istaknula je Džambić.

Podijelite članak