208ABBB4 34D8 456C BCF8 345C7BF59629
AUTOR: P.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Izdvojeno / Vijesti
Kurbani 2021

Nakon što je ostao bez posla, demobilisani borac i otac troje djece, Laris Bečak odlučio se pokrenuti prvi pokretni kafe u Zenici koji je naišao na opće oduševljenje građana.

Kako priča Bečak za “072info”, ideja je došla silom prilika kada je ostao bez posla. 

-Ostao sam bez posla, a inače sam radio u “Čajdžinici kod dabra” odakle je potekla i Facebook istomena Humanitarna grupa koja i sada egzistira. Tražio sam načina šta da radim, a već dugo godina sam u ugostiteljstvu. Jednom sam na Facebooku naišao na pokretni kafe. I kao omladina (što dugo već nisam) malo proguglam i razvije se ideja, a zatim je uslijedila i realizacija – govori on.

8B79A357 A6ED 477F 99C5 3EF761BD528F

Pokretni kafe kod “Chika Brade” pozicioniran je na Kamberovića polju, a ne postoji građanin Zenice koji se ne zaustavi da uživa u nečemu potpuno novome u gradu čelika.

-Reakcije su odlične jer je u pitanju nešto novo. Mnogi kažu da predstavlja pravo osvježenje za grad, super ideju, da je ovako nešto nedostajalo Zenici…, sve su, dakle, samo riječi hvale – priča Bečak.

U ponudi kod “Chika Brade” je sve ono što ima i svaki kafe, a ističe da je zarada koju ostvari dovoljna posebno jer sada ima svoj biznis za koji se predano borio. 

4DA8DBE7 C027 4F7E B66B FAE59135F1F0

-Ko se trudi, opskrba (zarada) sama dođe. Vjernik sam pa su moji pogledi na zaradu drugačiji.  Inače sam zaljubjenik u bicikla, a koliko sam primjetion svima sam već poznat, kao to je onaj što je svoje dječake prije 10 godina vozao u prikolici – priča on.

U realizaciji same vozilice pomogli su mu prijatelji iz svih branši, što materijalno, moralno a i fizičkim radom.

-Trenutno sam na Kamberovića polju i takva mjesta su mi odredišta gdje niko ne nudi slične usluge. Mjesto i vrijeme se još uvijek istražuju pa tako da nema tačno određeno za sada – pojašnjava Bečak. 

33BCC4A1 3E5C 4B05 BCA2 18FB3936EAEB

Na kraju šaljivo govori zašto baš simpatični naziv “Chika Brada”.

-Čika sam, a i brada pa mi to djeluje simpatično a i drugima se izgleda svidjelo – zaključuje Bečak za “072info”.