Portal 072info

Cijelo selo se ofarbalo i stavilo pirsinge od humanitarne pomoći!

Foto: Adis Alić/ILUSTRACIJA

– Šporete ”smederevce” su prodavali po cijeni tri puta nižoj od maloprodajne. Prodali su i krevete i posteljinu. Ma, bila je u tom naselju opšta rasprodaja stvari – kaže Koordinator za romska pitanja opštine Kuršumlija Boško Ajdinović.

Romi iz naselja Barlovo u Kuršumliji rasprodali su humanitarnu pomoć koju su dobili poslije velikih poplava. Novac koji su dobili za kupovinu životnih namirnica žitelji su iskoristili da bi se ofarbali, stavili pirsinge i istetovirali se.

Koordinator za romska pitanja opštine Kuršumlija Boško Ajdinović kaže da je u pitanju donacija Ekumenske humanitarne organizacije poslije izlivanja rijeke Toplice. Svaka porodica dobila je šporet, krevete, posteljinu i druge neophodne stvari, međutim, polovina tih stvari odmah je rasprodata, pišu “Naše novine”.

– Šporete “smederevce” su prodavali po cijeni tri puta nižoj od maloprodajne. Prodali su i krevete i posteljinu. Ma, bila je u tom naselju opšta rasprodaja stvari – kaže Ajdinović.

On dodaje i da su vaučere namjenjene za osnovne životne namirnice koristili za kupovinu farbi za kosu, šminke, pirsing…

– Bio je plan da svakog mjeseca dobijaju vaučere za kupovinu hrane. Sada nam je tu vrstu pomoći Ekumenska humanitarna organizacija ukinula – rekao je Ajdinović.

On dodaje da nije prvi put da Romi iz ovog naselja prodaju humanitarnu pomoć. Kada su dobili pomoć u materijalu za izgradnju kuća, kompletan materijal su rasprodali.

Nasenovine

Podijelite članak