Čime se bave djeca bh. zvijezda

Ko okusi život pod svjetlima reflektora uglavnom svoje nasljednike pokušava sačuvati daleko od očiju dijela javnosti koju zanima privatni život zvijezda. Ko su nasljednici bh. zvijezda? Uglavnom nisu krenuli stopama svojih roditelja, nego su se okrenuli drugim zanimanjima i izazovima.

Merlin sa sinom Hamzom
Merlin sa sinom Hamzom

Postdiplomski na Oksfordu

Dino Merlin i njegova supruga Amela imaju kćerku Naidu i sina Hamzu. Oboje su diplomirali na prestižnim univerzitetima. Naida je završila postdiplomski studij na Oksfordu u Velikoj Britaniji, dok je Hamza studirao u Njemačkoj i Turskoj. On je danas porodičan čovjek koji ima sina Hamzu.

Oboje Merlinove djece žive u Sarajevu za razliku od sinova i kćerke Harija Mata Harija.

On iz prvog braka ima kćerku Nađu i sina Damira, dok se Mak rodio u vanbračnoj vezi.

– Sinovi Mak i Damir su elektroničari, sve rade najbolje. Kćerka Nađa je doktorica. Oni su u Njemačkoj i Sloveniji, zadovoljan sam kako su se snašli – izjavio je Hari jednom prilikom, a odavno je i djed.

Ni djeca Hanke Paldum, kćerka Minela i sin Mirza, nisu se okušala na muzičkoj sceni. Oboje žive u Sarajevu, a Hanka ima i unučad.

Sin Halida Bešlića Dino sa suprugom i djecom živi u Njemačkoj i također se ne bavi javnim poslom.

Kćerka Emira Hadžihafizbegovića, Amra, donekle je krenula očevim stopama, jer se bavi produkcijom koju je diplomirala u Sarajevu. Sin Edin je diplomata i oboje žive u Sarajevu, a Amra se nedavno udala.

Čolina kćerka je aktivna na Instagramu
Čolina kćerka je aktivna na Instagramu

Popularnost očeva

Starija kćerka Zdravka Čolića, Una, doduše nije krenula očevim stopama, ali se sama pobrinula za svoju popularnost. Studentica je veoma aktivna na društvenim mrežama, a zahvaljujući slavnom ocu, i ona se našla pod svjetlima reflektora. S pratiocima na Instagramu redovno dijeli crtice iz svog života. Čola i njegova supruga Aleksandra imaju i mlađu kćerku Laru, koja se veoma rijetko viđa u javnosti.

Slično je i s kćerkom Harisa Džinovića – Đinom. Zahvaljujući popularnom ocu i društvenim mrežama, i za nju se čulo. S druge strane, sin Kan se drži podalje od očiju javnosti. Oboje se još školuju.

Djeca Željka Bebeka iz braka s Ružicom od djetinjstva su poznati javnosti. Roditelji ih nisu skrivali od radoznalih pogleda, a i sin Zvonimir i kćerka Katarina muzički su talentirani. Već izvjesno vrijeme Zvonimir kao gitarista nastupa s ocem.

Bregović s kćerkama
Bregović s kćerkama

Tri Bregine kćerke

Kćerke Gorana Bregovića i njegove supruge Dženane Sudžuke rođene su i žive u Parizu. Najstarija Ema u Nantu je završila Likovnu akademiju i uplovila je u svijet umjetnosti i već je imala nekoliko samostalnih izložbi.

Una i Lula su studentice u Francuskoj.

Hadžihafizbegović s kćerkom
Hadžihafizbegović s kćerkom

Đurina kćerka studirala glumu u Njujorku

Branko Đurić Đuro otac je troje djece. Sin Filip rodio se u prvom braku s Nevenom, dok s Tanjom Ribič ima kćerke Zalu i Ellu.

Filip se bavi fotografijom i živi u Sloveniji. Kćerka Zala završila je prestižnu glumačku školu HB Studio u Njujorku i već je ostvarila zavidne uloge. Osim glume, Zala piše pjesme i poeziju.

Mlađa Ela ne krije da je muzika njena velika ljubav.

– Sviram klavir i gitaru te pjevam. Bliska mi je i gluma, ali muzika me više zanima. Pišem pjesme i planiram nekad da ih izdam. Najčešće su to ljubavne pjesme koje nastaju tako što ono što osjećam stavim na papir – otkrila je svojevremeno Ela.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE