Ćirjaković: BiH kao iluzija od države Zapadu je postala jako skupa

4 3
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Beogradski novinar Zoran Ćirjaković ponovo je negirao genocid u Srebrenici, ističući da je “”Srebrenica trebalo da zamijeni Aušvic”.

–  Ona postoji kao srpski zločin. I Srebrenica i Prijedor su utemeljeni kao srpski zločini. To su bez sumnje tamne strane naše današnje istorije.  Ako već prisvajamo Novaka Đokovića i radujemo se njegovim uspjesima, onda moramo da budemo svjesni da nam tom istom logikom pripada i taj zločin. Sama logika deklaracije genocida je apsurdna. Tako možemo da imamo opštinski genocid, genocid u stambenoj zgradi… Bosna i Hercegovina ne može da postoji kao demokratska država, iz gomile razloga. Ova iluzija od države je postala Zapadu jako skupa – kazao je Ćirjaković

ČITAJ JOŠ:  Baka Mare: “Momak me nije poljubio sedam godina”

Ističe da je o srebreničkom genocidu pričao sa mnogim svjedocima.

– Sporne su mi laži jer sam vidio i tijela iskopanih i vidio sam masovne grobnice. Suština svega ovoga je da je potrebno Bosnu preurediti. Nije istina Haška presuda, ali ona sadrži istinu. To je bio antisrpski parasud. Inckov zakon je kao nova inkvizicija – kazao je.

Ćirjaković je zbog svojih sramnih stavova nepoželjan u našoj zemlji.

– Na iskopavanju masovne grobnice kod Zvornika jedan forenzičar je iskopavao leševe iz centralne Amerike i on mi je pokazao gdje se nalaze tijela.  To je bio proplanak pun trave, ali na mjestu gdje su bila tijela nikla je gusta kopriva. Nikada to neću zaboraviti. U tom trenutku sam se sjetio da mi je u mom selu kopriva bilo uvijek na obodu, ali na stajniku je bilo mnogo koprive, jer je tlo bilo nađubreno. Kopriva vam pomaže da locirate tijela. Uvijek biram riječi, ali ne mogu da se sačuvam od vađenja iz konteksta – rekao je.

ČITAJ JOŠ:  U Federaciji BiH broj nezaposlenih i dalje u padu
GODISNJICA
MARKETING