Čitlučanin priveden nakon dvije decenije: Ubio zeta u Njemačkoj 1995. godine i otad se krio

9 1
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Zbog ubistva u Njemačkoj koje datira iz 1995. godine,pripadnici MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) su, prema zamolnici nadležnih organa Savezne Republike Njemačke upućene BiH, a prema naredbi Kantonalnog tužilaštva u Mostaru, u srijedu uhapsili 59-godišnjeg Dragana B. iz Vareša, nastanjenog na području Čitluka.

Pet hitaca

Kako smo saznali iz izvora bliskih istrazi, on je zbog ubistva svog zeta Dražena P., sestrinog muža, bio nedostupan njemačkim pravosudnim organima, između ostalog, jer je otada mijenjao mjesta prebivališta, i to od Kanade do Hrvatske te drugih evropskih zemalja.

ČITAJ JOŠ:  Lani u FBiH ubijene 22 osobe

Zanimljivo je da se u BiH vratio prije više od deceniju, gdje se kao podstanar skrasio u okolini Čitluka, a jedno vrijeme bavio se i taksiranjem. U Čitluku ga, saznajemo, poznaju kao korektnu osobu.

Također, Čitlučanima je, kako su nam kazali, poznata priča o tome da je ubio svog zeta.

Navodno, njegova sestra je često bila žrtva nasilničkog ponašanja svoga muža, a Dragan B. je zeta u nekoliko navrata upozoravao da to ne čini.

Nakon što je saznao da zet nije prestao zlostavljati njegovu sestru i da ju je, zapravo, i pretukao, automobilom se zaputio u Njemačku, gdje ga je pronašao i u njega ispalio pet hitaca iz pištolja. Nakon toga je pobjegao i godinama se uspijevao prikrivati.

ČITAJ JOŠ:  Ukrao optički kabl vrijedan 8.000 KM

Nema opasnosti

Nakon saslušanja u Tužilaštvu HNK, pušten je da se brani sa slobode.

Kako nam je rečeno, ne postoje razlozi za upućivanje prijedloga za određivanje pritvora. Budući da ga potražuju i druge zemlje i da se, praktično, nema više gdje sakriti, nema opasnosti od bijega.

Zbog velikog protoka vremena ne postoji opasnost od utjecaja na svjedoke, uništenja dokaza, kao ni da bi mogao ponoviti isto krivično djelo koje mu se stavlja na teret.

ČITAJ JOŠ:  ZENICA: Bahati vozač se zabio u parkirana vozila i pobjegao
GODISNJICA
MARKETING