Portal 072info

ĆIVIĆ Smatram da mogu unaprijediti život u Zenici „za sve nas“

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Portal 072info pokrenuo je na Facebook stranici anketu sa pitanjem “Kojem kandidatu za gradonačelnika Zenice biste dali svoj glas da se izbori održavaju naredne nedjelje?!”.

Anketa je za manje od 24 sata izazvala veliko interesovanje javnosti i naših čitatelja, zbog čega smo, radi što objektivnijeg rezultata ankete kontaktirali svakog od kandidata za gradonačelnika/cu Zenice.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Sa upućenim pitanjima koja su naši čitatelji najviše pisali u komentarima na anketu, odlučili smo javnosti približiti svakog kandidata. izbori2016Peti kandidat za gradonačelnika kojeg predstavljamo je Mirsad Ćivić (SDP).

072INFO: Zbog čega ste se odlučili kandidovati za gradonačelnika Zenice?

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Ćivić: Prije svega na moju odluku o kandidiranju utjecala je aktuelna politička i ekonomska situacija u Gradu Zenica koja se prije svega negativno reflektuje na budućnost mladih ljudi, pa i na sve građane Zenice. Nadalje, velik broj političkih mešetara i ublehaša iz vladajućih stranaka ili njihovih bivših funkcionera, koji već više od 20 godina lažu i manipulišu kako sa građanima BiH tako i građanima Zenice, ponovo se pojavljuju kao kandidati na izborima, sa obećanjima kako će sve zaposliti, kako će spasiti Čelik, preduzeće Metalno…Vrijeme je dakle da porazimo političke mešetare i ublehaše.

Svojim znajem i iskustvom, radeći skoro 30 godina u realnom sektoru i kao vijećnik u Gradskom vijeću, smatram da mogu unaprijediti život u Gradu Zenica „za sve nas“. Trošenje i raspodjela budžetskih sredstava nije pravična i najmanje se troši za rješavanje gorućih problema građana, pogotovo kad je u pitanju komunalna infrastruktura. Ukoliko budem izabran za gradonačelnika raspodjela budžetskih sredstava biće pravična, i koristi će imati samo svi građani ovog grada jer to u stvari i jeste njihov novac.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

072INFO: Koji su Vaši programi i šta ćete prvo učiniti kada dođete na poziciju gradonačelnika?

Ćivić: Zenica i pored određenog napretka nikako da prevaziđe probleme koji su prvenstveno ekonomske prirode, a prouzrokovali su ih oni koji ovim Gradom vladaju više od 20, odnosno neprekidno zadnjih 12 godina. Iako su u Zenici u prethodnom periodu realizovani neki tzv. „mega projekti“,  ipak se to nije bitnije odrazilo na povećano zapošljavanje i životne sadržaje. Siromaštvo je  u porastu i to nije dobar smjer u kome ide ovaj grad. Stoga, u cilju poboljšanja ekonomskog stanja, glavna oblast kojom ću se baviti je lokalni ekonomski razvoj. Kada je u pitanju privreda i zapošljavanje, dat ću prioritet razvoju malih i srednjih preduzeća kao nosiocima zapošljavanja u lokalnim zajednicama, unaprjeđenju poslovnog okruženja i razvijanju projekata javno–privatnog partnerstva. Moje opredeljenje je razvijanje poduzetničke inrastrukture u formi industrijskih zona, tehnoloških inkubatora i istraživačkih razvojnih centara. Jasno nam je da Gradska uprava ne može otvarati fabrike i nova radna mjesta, ali zato može bitno uticati na stvaranje povoljnog ambijenta za domaće i strane ulagače. U okviru Gradske uprave odmah formirati Poduzetničku kancelariju, sa zadaćom promocije Zenice, kao sredine za investiranje te dovođenje novih investitora i otvaranja novih radnih mjesta.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Budućnost jednog grada nije u narodnoj kuhinji, već u fabrikama u kojima će ljudi raditi i zarađivati plate. Dostojanstvo građana se ne čuva traganjem za hranom po kontejnerima, nažalost toga je danas u Zenici sve više i više… 

Akcenat u mom izbornom programu je i na razvoju poljoprivrede, urbanizaciji  prigradskih i seoskih mjesnih zajednica, rješavanju jednog od najvećih komunalnih infrastrukturnih problema grada –  grijanja,  potom problema pasa – lutalica, zaštite okoliša…

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

U cilju zaštite, prije svega zdravlja ljudi, grad treba uveliko razmišljati o izgradnji i uređenju „Parka šume“, zelene oaze na izletištu Smetovi. Ovo izletište treba pretvoriti u zaštićenu prirodnu oazu za odmor i rekreaciju, sa arboretumom, šetalištem, eko kućom i drugim pratećim objektima (sportski tereni, dječja igrališta i sl.) koji će zadovoljiti potrebe svih generacija.

072INFO: Šta biste izdvojili iz Vaše biografije, a smatrate da javnost treba znati?

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Ćivić: Mirsad Ćivić, kandidat je ispred Gradske organizacije SDP Zenica za gradonačelnika Grada Zenice na predstojećim lokalnim izborima 2016. Rođen je u Kaknju 03. 01. 1962. godine. Diplomirao je na Šumarskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, a trenutno radi kao rukovodilac Poslovne jedinice Šumarija Zenica. U svojih 30 godina rada u realnom sektoru skoro 22 godine radim kao rukovodilac. Oženjen i otac dvoje djece. Dugogodišnji je član SDP-a BiH, a  svoj doprinos funkcioniranju GO SDP BiH Zenica pruža kroz aktivan angažman, kako u gradskoj, tako i u kantonalnoj organizaciji SDP-a BiH. U periodu 2006 – 2014. obavljao je funkciju potpredsjednika GO SDP BiH Zenica. Na lokalnim izborima 2012. je izabran za vjećnika u Gradskom vijeću Zenica i obnaša funkciju Šefa Kluba vjećnika SDP BiH Zenica.

Ukoliko još uvijek niste učestvovali u našoj anketi, možete to učiniti klikom OVDJE. Uskoro predstavljamo i ostale kandidate za gradonačelnika Zenice, a rezultate ankete te neke od najimpresivnijih komentara objavit ćemo u vidu članka 21. avgusta!

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Zenica: Počela sadnja ukrasnog bilja u betonske žardinjere na desnoj obali rijeke Bosne

072info.com

NOVA NESREĆA U ZENICI: Motociklista povrijeđen

072info.com

11 UHAPŠENIH: Oglasili se iz policije o pucnjavama na Jaliji i ispred bazena

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME