Portal 072info

Cjelonoćno punjenje može uništiti bateriju telefona?

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

iPhone zbog kratkog trajanja baterije često ismivaju da je “fiksni telefon”, među korisnicima kruže i razni mitovi i ezoterične teorije o tome kako se pospješuje ili uništava njihov rad.

 

Jedna od teorija kaže da cjelonoćno punjenje može skratiti “život” baterija, ali i samog telefona. Međutim, stručnjaci se ne slažu – baterija se ne može prepuniti.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

“Čak ni ako stavite na punjenje svoj iPhone kada je baterija na 90 posto, to neće naštetiti bateriji. Jednostavno ne možete ‘prepuniti’ iPhone, baš kao nijedan drugi moderni pametni telefon.

Svaki uređaj koji koristi Lithium Ion ili Lithium Polymer bateriju prestaje automatski da se puni kada dosegne 100 odsto”, ističe tehničar Jessie Holington, u tekstu objavljenom na stranici Battery University.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Stranicu održava kompanija Cadex, a namijenjena je inžinjerima, medijima, studentima i svim korisnicima baterija, kako bi bolje upoznali svoje uređaje i saznali osnove o njihovom punjenju, pražnjenju, optimizaciji, ali i prednostima i nedostacima u odnosu na fosilna goriva.

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)