Portal 072info

Cjenovnik sa Jadrana: “To vam je kao da vozite Golfa ili Mercedesa”

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Stiglo je ljeto, a s njime i vrijeme šokantnih naslova o šokantnim cijenima na još šokantnijim mjestima. Iako danas svi znamo da se i u Dubrovniku može popiti kafa po normalnoj cijeni, pod uslovom da se sklonite od Straduna, još uvijek postoje oni koje će, nakon godina i godina iste priče, suštinski potresti cijena određenih dobara i usluga na hrvatskoj obali.

Upravo je to slučaj u Turističkom naselju Zaton kod Zadra, piše 24sata.hr.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Za automobil koji je ušao u 13.20, a izašao u 19.49 naplatili su 250 kuna (66 KM) što je ujedno i cijena dnevne karte za vrijeme od 6 do 18 sati. Nakon toga, svaki sat naplaćuje se 20 kuna (oko 5 KM).

Visoke su i cijene hrane. U Hvaru komad pizze iznosi 30 kuna (8 KM), a za jedan od najskupljih hamburgera izdvaja se i po 165 kuna (43,8 KM). Na hvarskoj plaži Bonj, porcija krompirića je 45 kuna (12 KM), a sendvič čak 100 kn (26 KM). Tri decilitra točene pive jeftiniji je i od sendviča i od krumpirića i košta 29 kuna (7,7 KM). Domaći gosti se često šokiraju i na tržnicama gdje kilogram grožđa košta 40 kuna (10 KM), smokve su 30 (8 KM), a lubenica 8 kuna (2,1 KM) po kilogramu.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Na Hvaru se i običan espresso u kafiću plaća 17 kuna (4,5 KM), bočica vode oko 25 (6,6 KM), a kuglica sladoleda 14 (4 KM). Sjeverni Jadran tradicionalno je i jeftiniji. Malo točeno pivo košta dvadesetak kuna (5,3 KM), miješana pizza 50 (13 KM), a kuglica sladoleda je između 7 i 9 kuna (1,8 i 2,3 KM), piše 24 sata. Kafa s mlijekom iznosi između 10 i 12 kuna (2,6 i 3,2 KM), no nađe se i ona za 20 (5,3 KM), primjerice ona u hotelu Milenij.

 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

“Kakve god da su cijene, u Opatiji ima izbor. Postoje kafići s dostupnim cijenama za domaće žitelje, kao što postoje elitnija mjesta koja moraju biti skuplja jer nude i viši standard. Razlike u cijenama moraju postojati, slikovito rečeno to vam je kao da vozite Golf ili Mercedes. Svako može birati, ponuda je raznovrsna, kvaliteta je uglavnom na razini i svi su zadovoljni”, kaže jedan Opatijac.

Hrvatski mediji navode da se rijetko koji strani turist žali na visoke cijene.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME