Članovi Vlade ZDK podržali osnovce tešanjskih škola

Članovi Vlade ZDK podržali osnovce tešanjskih škola

rsz_dsc05222

Aktiv direktora osnovnih škola organizirao je manifestaciju u povodu obilježavanja Dana osnovnih škola u Tešnju. Učenici škola: „Abdulvehab Ilhamija“ u Kaloševićima, „9.septembar“ u Medakovu, „Džemal Bijedić“ u Miljanovcima, „Gazi Ferhat-beg“ u Jablanici, „Huso Hodžić“ u Tešnju, „Kulin Ban“ u Tešanjki, „Mustafa Mulić“ u Šijama, „1.mart“ u Jelahu i „Rešad Kadić“ u Tešnju, izveli su izvrstan kulturno-muzički program u velikoj sali Centra za kulturu i obrazovanje u Tešnju.

“Izuzetno mi je zadovoljstvo što sam u Tešnju među učenicima i nastavnicima. Želim da pohvalim Aktiv direktora osnovnih škola u Tešnju, što može biti primjer za razmišljanje i ostalim školama da okupe učenike svih škola na jednom mjestu i pokažu što se radilo u protekloj školskoj godini. Snaga i moć jeste znanje i na tom putu su važni učenici, roditelji i nastavnici”, istakao je ministar Trifunović, čestitajući učenicima.

Potom je premijer Fikret Plevljak sa direktoricom Alminom Brkić, u pratnji ministara Mirka Trifunovića i Raifa Seferovića, te šefa Ureda Dženana Begovića, posjetio OŠ „Huso Hodžić“ u Tešnju. Direktorica Brkić je informirala premijera Plevljaka o uvjetima rada u ovoj školi, kao i o potrebama popravke fiskulturne sale.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS