CNN-ova ekipa pod teškom vatrom: Vozilo im je bilo uništeno, jedva su se udaljili s mjesta

2 10
Reporteri CNN-a su došli na raskrsnicu južno od Mikolajeva, nedaleko od Aleksandrovke i svega nekoliko metara udaljenosti od dolaznih topničkih metaka.
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Jedno njihovo vozilo je ostalo uništeno, a reporteri CNN-a su naveli da su iskusili ono što obični Ukrajinci svakodnevno žive tokom rata koji je započeo 24. februara.

Viši međunarodni dopisnik Ben Vedeman (Wedeman), producent Karim Kader (Kareem Khadder), fotoreporter Džon Toridž (John Torigoe) i prevoditeljica Valerija Dubrovska i njihov tim stali su na raskrsnici kako bi razgovarali s nekoliko ukrajinskih vojnika.

Dok je Vedeman snimao reportažu, veliki projektil pao je na oko svega 150 metara od njih. Novinari su pali na zemlju kada je došla nova runda projektila.

– Zagrlili smo tlo i onda potrčali prema autima. Uskočili smo u naš Mitsubishi Pajero, ali je bio uništen. Auto nije htio upaliti. Najmanje dvije gume su bile prazne. Sva stakla su popucala. Rezervoar je bio probušen – izvijestio je Vedeman.

Ekipa je otrčala do svog drugog vozila, koje je također bilo oštećeno od gelera, ušla i odvezla se. Na sreću, niko iz CNN-ovog tima nije bio povrijeđen.