CNN: Zapad planira ograničiti cijenu ruske nafte, to bi smanjilo cijene goriva

gorivo 4 1
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Zapadni čelnici koji su se okupili na sastanku skupine G7 odlučili su pokušati ograničiti cijenu ruske nafte, kažu neimenovani dužnosnici za CNN.

Još uvijek nije poznato na koji način, kada i koliko će se ograničiti cijena ruske nafte, a precizan mehanizam za uvođenje ograničenja još uvijek se razrađuje.

“Ovdje je cilj izgladnjeti Rusiju, oduzeti Putinu njegov glavni izvor gotovine i sniziti cijenu ruske nafte kako bi se ublažio utjecaj Putinovog rata na cijene goriva”, rekao je visoki dužnosnik američke administracije.

ČITAJ JOŠ:  Zenica: Rješavanje problema napuštenih životinja

Kako su cijene nafte naglo porasle, ruski prihodi od nafte zapravo rastu unatoč sankcijama. Zapadni čelnici žele smanjiti prihode Rusije od zemalja koje još uvijek kupuju njezinu naftu.

Nije jasno kako to misle izvesti. Neimenovani dužnosnik je za CNN sugerirao da zemlje G7 imaju utjecaj kroz mreže za transport nafte koje bi mogle pomoći u primjeni ograničenja, kako prenosi Index.

GODISNJICA
MARKETING