Portal 072info

Čoban kojem kradu koze najavio proteste: Ko tu laže, ko me z*******?

g 31
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Muke čobana Tadije Radoša iz Prozor-Rame, koji je na meti stočarske mafije, nastavljaju se, ali poručuje da će istrajati u borbi za svoje koze. 

Kako je „Avaz“ već objavio, prije dva mjeseca prvo mu je nestalo 18 koza, a nedugo poslije čak 40, čime mu je pričinjena materijalna šteta od oko 10.000 KM.

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

Slučaj je prijavio tamošnjoj policiji, a budući da nije bilo pomaka u istrazi, odlučio je uzeti stvar u svoje ruke. Dvije koze sam je našao kod jednog čovjeka na području vakufske općine. On mu je kazao da je koze kupio od dvojice muškaraca.

Sve priznali

– Sve je priznao, i da su skinuli markice. Dvije koze sam uspio vratiti, za ostale ne znam šta ću. Kolju ih, rade šta hoće – jadao se tada čoban. 

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

Prema njegovim riječima, njegov slučaj se pomakao sa mrtve tačke.

– Nakon što ste objavili tekst, došli su policajci, fotografisali – kaže za „Avaz“ Radoš.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
POLITIČKI MARKETING
072 Mirza Husetic 1

U međuvremenu je saznao da su mu neke od ukradenih koza završile u Kutama u općini Prozor-Rama.

– Rekao sam policajcima da ću sam otići po svoje koze. Kažu mi da se ne igram, da će me neko kolcem ubiti. Kod mene je ostalo jare, lako se može dokazati da su to moje koze – rekao je Radoš.

Ponovo je zvao i policajce u vakufskoj općini, ali su mu oni kazali da ne mogu ništa poduzeti, budući da nisu dobili službeni dopis od kolega iz Prozor-Rame.

Ne spavam noćima

– Ko tu laže, ko me z*******? Ja od toga živim. Ne spavam noćima. Osluškujem lavež kerova i čekam kad će ti lopovi koji su na slobodi doći da me ubiju – kazao je Radoš.  

Budući da je uvidio da je prepušten sebi, odlučio je u subotu u 12 sati organizirati proteste ispred Policijske stanice Prozor-Rama.

– Tražit ću odgovore. Pitat ću ih ko je za lopove – zaključio je Radoš, dodajući da ima podršku i drugih poljoprivrednika iz općine Prozor-Rama.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Avaz

Podijelite članak
  • 5
    Shares
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Preuzmite Android aplikaciju portala 072info - klikni ovdje da preuzmeš!

REKLAMA
KRAJ REKLAME

PLAKAT ARNEL ZAVRSNI