Portal 072info

Ubio gazdu zbog plate: Nije htio raditi za 500 KM

Screenshot 3 1050
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Čoban Uroš Šuvira (38), koji se tereti da je početkom ove godine ubio gazdu Zdravka Bosančića (87) u Gornjem Ratkovu kod Ribnika, odlučio je, kako saznajemo, da prizna počinjeni zločin. Prema nezvaničnim informacijama, on i njegov advokat Rade Ćulibrk su banjalučkom Tužilaštvu poslali prijedlog za zaključenje sporazuma o priznanju krivice, ali odluka još nije donesena.

Krvava fotelja

U međuvremenu je Šuviri u banjalučkom Okružnom sudu počelo suđenje saslušanjem svjedoka Tomislava i Daneta Vulina.
– Te noći kada se sve desilo zvao me Zdravkov sin kazavši mi da mu je otac umro. Pozvao sam komšiju Danu Vulina i zajedno smo otišli da vidimo šta je bilo. Čim smo ušli u Zdravkovu kuću, Šuvira je ustao i digao ruke te rekao nisam ga ja ubio. Bilo je krvi posvuda, a vidjelo se da je Zdravko povrijeđen po licu i glavi. Ispod stola je bila razbijena pepeljara. Šuvira je govorio da je starac umro. Onda je otišao u sobu i presvukao se, a prije toga je na sebi imao farmerke koje su bile poprskane krvlju, rekao je Tomislav Vulin.
Dane Vulin je rekao da je i fotelja u kući bila sva krvava.
– Pozvali smo Zdravkovog sina Ranka i on je brzo došao i zvao policiju, pojasnio je Dane Vulin navodeći da je Šuvira bio miran, ali da se vidjelo da je popio.

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

Tukao ga šakama

Dane Vulin je rekao i to da je nekoliko dana prije ubistva zatekao Šuviru kako tuče Zdravka govoreći mu da neće da radi za 500 KM, na šta mu je Zdravko govorio da ako ima bolje, neka ide.
Šuvira se tereti da je Bosančića usmrtio udarcima keramičkom pepeljarom u njegovoj kući u Gornjem Ratkovu kod Ribnika. U optužnici stoji da ga je Šuvira tukao šakama i keramičkom pepeljarom po glavi i tijelu. On je i ranije osuđivan zbog ubistva.

Oslobođenje

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5
Podijelite članak
  • 1.8K
    Shares
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Pronađeno tijelo na Bjelašnici: Nepoznati muškarac ubijen iz vatrenog oružja

072info.com

KAKANJ: Iz Binga ukrao dva gela za kosu

072info.com

Tragedija: Tinejdžer (15) preminuo nasred ulice

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6