Coca – Cola Cup prvi put u Zenici

SIM_Coca_Cola_Cup_01

U subotu 29.06. u Gradskoj areni Zenica, u sklopu trećih BH Telecom Sportskih igara mladih, po prvi put u ovom gradu održan je Coca – Cola Cup u malom nogometu za kategoriju '97. godište i mlađe. Takmičenje je svečano otvoreno početnim udarcem gospodina Zijada Softića, pomoćnika načelnika za društvene djelatnosti.

„Mladi iz Zenice su dobri sportisti. Nadam se da će imati priliku svoje umijeće pokazati na finalnom takmičenju, kako bi što bolje predstavili Zenicu,“ izjavio je Softić.

Za Coca – Cola Cup u Zenici prijavljeno je preko 870 dječaka i djevojčica, a najbolji će dobiti priliku da putuju  na finalno takmičenje u Sarajevu, koje će se održati u sklopu BH Telecom Sportskih igara mladih.

“Finalno takmičenje Igara održaće se u Sarajevu od 20. – 24. avgusta 2013. godine. Kao i u prethodne dvije godine, očekujemo da Igre budu festival mladosti i prijateljstva koje će trajati puno duže od jednog ljetnog raspusta”, izjavila je Aleksandra Kuljanin, PR menadžer Igara. 

Najljepša sportska priča uljepšaće raspust mnogim mališanima širom Bosne i Hercegovine, jer će druženje i sport koji ova manifestacija pruža djeci i mladima, nakon Zenice, posjetiti još 15 gradova. 

O projektu Coca-Cola Cup: U saradnji sa Sportskim igrama mladih, Coca-Cola u Bosni i Hercegovini od ove godine organizuje Coca-Cola kup. Svrha ovog zajedničkog projekta je potaknuti fizičku aktivnost od školske dobi. Turnir potiče aktivan i zdrav način života mladih na zabavan način, s ciljem da postane najveći fudbalski turnir za mlade u Bosni i Hercegovini i pridonese podizanju svijesti o važnosti aktivnog i prije svega zdravog načina života. Coca-Cola Cup je započeo 1998. godine u Meksiku, a danas u njemu učestvuje preko milion mladih iz 12 evropskih zemalja.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS