Čolpa: Građani BiH nakon nemira na Cetinju od članova Predsjedništva očekuju da izvade glavu iz pijeska

c 7
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
Preuzimanje tekstova dozvoljeno uz obavezno navođenje i linkanje izvora “072info”.
DEKRA

Povodom nereda u Crnoj Gori i vojne vježbe Oružanih snaga BiH i Vojske Republike Srbije na Manjači reagirao je predsjednik nezavisnog kluba zastupnika Pokret u Predstavničkom domu Paramenta FBiH Nihad Čolpa. 

Njegovo saopćenje prenosimo u cijelosti:

– Ne ulazeći u motive zbog kojih su Komšić i Džaferović donijeli sramnu odluku o održavanju vojne vježbe Oružanih snaga BiH i Vojske Republike Srbije na Manjači ove godine od njih se očekuje da makar djelomično isprave grešku koju su napravili. Komšić i Džaferović sigurno nisu imali smišljane izdajničke namjere kada su glasali za ovu odluku kao što to čini Dodik, ali će rezultat ove odluke biti zajednički sva tri člana Predsjedništva BiH, a to je da ćemo na Manjači gledati prvo vojno velikorsrpsko paradiranje nakon što je Milošević poslije potpisivanje Dejtona povukao oružanu silu tadašnje države.

– Kako sada stvari stoje, Vučić, Vulin i dio političkog vrha Srbije biće sa Dodikom na Manjači kako bi svjedočili povratku Vojske Republike Srbije na teritoriju BiH. Neovisno o tome da li su Komšić i Džaferović pogriješili u procjeni da će Srbija do održavanja vježbe promijeniti vojni pravac i biti na NATO putu, to se nažalost nije dogodilo. Najmanje što javnost poslije uznemirujućih scena i velikih tenzija u Crnoj Gori od Predsjedništva BiH i Ministarstva odbrane BiH s razlogom očekuje je da konačno izvade glavu iz pijeska – stoji u saopćenju Čolpe.