CONDOR DICE RUN: MC “Condor” organizovao još jedan moto susret

CONDOR DICE RUN: MC “Condor” organizovao još jedan moto susret

Moto klub “Condor” Zenica osnovan je početkom 2000. godine. U samom početku klub je imao jednu prepoznatljivu crtu, samom linjenicom da je nastao iz dvije sekcije srodnih po djelovanju, sekcije oldtimera i sekcije motociklizma.

1003791_574867502573659_2132452211_n

Nedugo po svom osnivanju, te otklanjaju tzv. “dječijih bolesti” klub zvanično prelazi u porodicu mc klubova. Pored postojećeg statuta klub donosi i njeguje kodeks koji u bajkerskom svijetu slovi nepisano pravilo ponašanja istinskih zaljubljenika u bajkerizam.

MC Condor njeguje prijateljske odnose sa klubovima iz bih i susjednih zemalja. Ovu činjenicu dokazuju stalno moto susreti u organizaciji naših, zeničkih bajkera.

Takav jedan je upriličen danas u našem gradu. Vrlo popularna zenička motorijada ponovo dobija stari sjaj, ali ne baš u klasičnom izdanju kao što smo to imali priliku viđati ranijih godina. 

Okupljanje motorista je zabilježeno danas u prostorijama MC “Condor”. Nakon što su se svi okupili upriličeno je i piće dobrodošlice, te su učesnici imali priliku da se prijave za RUN.

Od 15 do 20 sati trajao je RUN (vožnja po gradu, cuga i igra na dvije lokacije, ručak, povratak u kamp, završetak igre, te proglašenje pobjednika). Glavno mjesto dešavanja bilo je popularno zeničko izletište Smetovi, a pobjednik takmičenja osvojio je 200 KM.

Večeras, pa sve do jutra trajat će veliki party za sve bajkere učesnike. Ujutro je predviđen doručak, kafa i oficijelni završetak druženja.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica