dragan covic 1
AUTOR: P.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Vijesti
Kurbani 2021

Lider HDZ-a BiH Dragan Čović kazao je za „Avaz“ da je Bakir Izetbegović znao za njegovu posjetu Beogradu gdje se sastao s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Podsjetimo da je sastanku prisustvovao i lider SNSD-a Milorad Dodik.

Na pitanje zašto na večeru kod gospodina Vučića nije pozvan i predsjednik SDA Bakir Izetbegović koji je u svojoj reakciji kazao da „bosanski tronožac ne može stajati na dvije noge“, Čović je kazao:

– Ne znam. Ovo je bio prijateljski sastanak i ja sam ga prihvatio. U početku nisam znao ni da će biti neko treći, četvrti, pa smo to u hodu dogovarali. Gospodin Izetbegović je upoznat na Kolegiju Doma naroda Parlamenta BiH da idem u Beograd. Znači, nikakva tajnost. Jer je tad Kolegij donio odluku da idem u Beograd. S te strane ne vidim probleme – kazao je Čović.

Dodao je da je, „naravno, ovaj trenutak interesantan za one kritizere svega i svačega“.

– Tako da se onda vjerovatno i gospodin Izetbegović na to malo naslonio. Što se tiče tronošca, ako je to odraz našeg Ustava, tri konstitutivna naroda, slažem se sa kolegom Izetbegovićem. A, i da će se to ostvariti u tom našeg izričaju da imamo legitimne predstavnike tri konstitutivna naroda u tom tronošcu, pa onda siguran sam da ćemo imati dugoročnu stabilnost BiH i mnogo svjetliju evropsku perspektivu – kazao je Čović.

Cijeli intervju s Čovićem čitajte u sutrašnjem izdanju „Dnevnog avaza“.

AVAZ