Čović: Mostar je stolni grad Hrvata

Čović: Mostar je stolni grad Hrvata

Peti jubilarni hrvatski iseljenički kongres održava se na Sveučilištu u Mostaru kako bi se ukazalo na povijesni značaj i ulogu koju su Hrvati Bosne i Hercegovine imali u historiji matične domovine Hrvatske.

Predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora Dragan Čović prisustvovao je iseljeničkem kongresu, na kojem se obratio.

– Trebao bi puno toga kazati o svim aktivnostima koje možemo zajedno uvezati u jedan kvalitet, o demografskim problemima, problemima hrvatskog naroda u ovom trenutku u BiH, jer se nalazimo u specifičnom vremenu, kako očuvati svoj suverenitet u BiH, našu konstitutivnost, legitimno predstavljanje i sve ono što bi trebali kao jedan ustavno jednakopravan narod predstavljati u našoj BiH – rekao je Čović.

Čović je poželio svima sreće, preporučio im je da se zajedno posvete pitanju kulturi, nacionalne kulture, hrvatskog naroda i da na nju utječemo u onoj mjeri.

– Na globalnoj razini kroz svoju posebnu vrijednost i ponos koji imamo, kroz sve ono što danas kroz jednu izvrsnost koju gradimo kroz naše Sveučilište, kroz institucije koje su ovdje danas i stoluju u Gradu Mostaru, zbog toga je gradonačelniče Grad Mostar stolni grad Hrvata bez obzira koliko drugi bili protiv toga, jer sve naše institucije, nacionalne institucije hrvatskog naroda ovdje u Mostaru – rekao je Čović, prenosi Bljesak.info.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE