Čović u Žepču: Kriza u BiH, ona politička i društvena, mora se žurno rješavati 

CFDB2007 9866 4E1F 849C 97271F29E7F3
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Doma naroda PS BiH Dragan Čović u srijedu se u Žepču sastao sa stranačkim dužnosnicima Zeničko-dobojskog kantona.

Predsjednik Kantonalnog odbora HDZ-a BiH u Zeničko-dobojskoj županiji i predsjednik Kluba Hrvata u Domu naroda Parlamenta Fedracije BiH Ivo Tadić, ministar prostornog uređenja Fedracije BiH i predsjednik OO HDZ BiH Žepče Josip Martić i načelnik Žepča Mato Zovko, izvijestili su Čovića o političkoj situaciji, ali i aktualnim projektima te stranačkim aktivnostima, saopćeno je iz HDZ-a BiH.

ČITAJ JOŠ:  Nekoliko kasarni u BiH bez grijanja: Vojnici se smrzavaju na poslu

Sastanku su se priključili i predsjednici općinskih odbora HDZ-a BiH u Zeničko-dobojskom kantonu i svi dužnosnici te je održana proširena sjednica Kantonalog odbora HDZ-a BiH Zeničko-dobojskog kantona.

Govoreći o trenutnoj političkoj situaciji te stranačkim aktivnostima, Čović je upoznao o daljnjim koracima kao i modelima koje su hrvatski legitimni predstavnici i pregovarači ponudili u pregovaračkim procesima. Svi hrvatski dužnosnici uključeni u pregovore bili su konstruktivni, nudeći više desetina modela i prijedloga koji u potpunosti implementiraju odluke ELJSP-a i Ustavnog suda BiH, za ograničene izmjene Ustava i izmjene Izbornog zakona.

ČITAJ JOŠ:  Počinje suđenje Draganu Mektiću: Bivši ministar sigurnosti tvrdi da nije kriv, u optužnici piše 'visoka korupcija'...

Kriza u Bosni i Hercegovini, ona politička i društvena, mora se žurno rješavati, stav je svih nazočnih dužnosnika. Legitimno predstavljanje hrvatskog naroda na svim administrativno-političkim razinama vlasti ključno je za budućnost Bosne i Hercegovine i stvarni problem se konačno mora riješiti.

Također, upućena je jednoglasna potpora Čoviću i pregovaračkom timu u budućim pregovorima o reformi izbornoga zakonodavstva i ograničenih ustavnih reformi, kao i postizanju konačnog odgovora.

Razgovarano je o jačanju gospodarstva, investicijama, razvoju, kao i stranačkim aktivnostima izvršne i zakonodavne vlasti na području gradova i općina Zeničko-dobojskog kantona.

ČITAJ JOŠ:  TEŠKA NESREĆA KOD ŽEPČA: Sudar kamiona i automobila
CFDB2007 9866 4E1F 849C 97271F29E7F3
GODISNJICA
MARKETING