Čovjek koji je pomogao Verstappenu: Mogu samo da se izvinim Hamiltonu

latifi 1

Max Verstappen je napokon prekinuo dominaciju Lewisa Hamiltona i postao četvrti najmlađi prvak u Formuli 1 ikada, pošto je pobijedio u trci u Abu Dabiju na završnici sezone.

Zaostajao je Holanđanin kroz cijelu trku za Hamiltonom, ali na pet krugova prije kraja Nicolas Latifi zabio se u zid, na stazu je izašlo sigurnosno vozilo i to je potpuno promijenilo situaciju.

Verstappen se približio Hamiltonu i u zadnjem krugu, kada je Safety car napustio stazu, pretekao ga je za pobjedu i osvajanje šampionskog naslova.

Oglasio se Latifi, inače vozač Williamsa nakon svega, a rekao je da je cijelu trku imao problema s prijanjanjem na krivini u kojoj se na koncu i zabio u zid.

“Mučili smo se sa prijanjanjem u seriji krivina, naročito na mjestu na kojem sam izletio sa staze. Bilo je to problematično skretanje za mene, gume su bile prljave, vazduh je bio prljav i ja sam napravio grešku. Nisam bio svjestan situacije do tada. Jasno je da moja namjera ni u jednom trenutku nije bila da odlučim pobjednika. Prosto, napravio sam grešku i upropastio svoju trku. Mogu samo da se izvinim Lewisu Hamiltonu što sam svojim dijelom napravio priliku za njegovog rivala. Ali, naglašavam, ja sam samo napravio grešku”, izjavio je Latifi, koji inače vozi pod kanadskom zastavom.

Ovu sezonu je Latifi završio na 17. poziciji u poretku vozača sa 7 bodova.