Čovjek koji je pronašao Haribov izgubljeni ček od 9 miliona KM nagrađuje se vrećama slatkiša

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Čovjeku koji je pronašao Haribov ček od 4 miliona funti (oko 9039215.20 KM), poslastičar je nagradio šest paketića slatkiša.

Anouar G. (38) iz Frankfurta u Njemačkoj, uočio je ček na peronu nakon što je posjetio svoju mamu. Rekao je da je vidio ček kako leprša na podu tokom njegovog putovanja, piše independent.co.uk.

Ček je bio naslovljen na kompaniju Haribo, poznatu po proizvodnji gumenih bombona, a navodno ga je izdao lanac supermarketa Reve (Rewe), ali nekako se izgubio.

ČITAJ JOŠ:  Performans na trgu uznemirio prolaznike, potpuno go muškarac izašao na ulicu

Uništiti ček

– Na njemu je bila tako velika svota da je nisam mogao ni izgovoriti – rekao je Anouar.

Ovaj Nijemac kontaktirao je kompaniju Haribo i jedan od advokata je stupio u kontakt s njim. Međutim, od njega nije traženo da vrati ček. Umjesto toga zatražili su da ga uništi i pošalje im fotografiju kao dokaz da je to učinio.

Anouar je učinio što su mu rekli i nekoliko dana kasnije primio je gestu zahvalnosti njemačke firme. Dobio je kutiju slatkiša koja je sadržavala šest vrećica gumenih bombona.

ČITAJ JOŠ:  Dramatičan izvještaj UN: Zagrijavanje sve veće, glečeri nestaju

Standardni paket

Nijemac je izjavio kako nije bio baš impresioniran nagradom jer je tvrtku poštedio izgubljenih miliona: “Mislio sam da je to malo jeftino.”

Iz Hariba su objasnili da je njihova gesta zahvale standardna praksa firme.

– To je bio naš standardni paket koji šaljemo kao zahvalu. Budući da je to bio ček na naše ime, niko osim naše firme nije ga mogao otkupiti – kazao je.

GODISNJICA
MARKETING