Čovjeku bez noge tražili dokaz o invaliditetu, poruka njegovog ljekara nasmijala sve

Screenshot 5 22
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
Preuzimanje tekstova dozvoljeno uz obavezno navođenje i linkanje izvora “072info”.

Britanski policajac Ben Pery koji je u nesreći izgubio nogu opisao je svog doktora kao “legendu” nakon što je pisao vijeću koje je odbilo da mu da plavu oznaku za parkiranje.

Periju je amputirana noga 2018. godine nakon što ga je udario auto dok je pomagao drugom vozaču koji je doživio nesreću. Proveo je 23 nedjelje u bolnici, a vozač koji ga je udario kasnije je osuđen zbog nemarne vožnje.

Kada je nedavno htio da obnovi svoju plavu oznaku kojom bi imao pravo da se parkira na mjesta za invalide, vijeće okruga Worchestira odbilo je njegov zahtjev uz objašnjenje da mora da “priloži više dokaza o svojoj invalidnosti”.

Nakon što je ispričao svom doktoru šta se dogodilo, on je sastavio pismo za vijeće u kome piše kako ”Peryju vjerovatno neće izrasti noga”.

“Bio sam jako iznenađen kada sam morao da dam izjavu koja se tiče Benove invalidnosti. Uvjeravam vas da je zaista imao traumatičnu amputaciju donjeg dijela desne noge u saobraćajnoj nesreći. Zbog toga sada ima veliki invaliditet popraćen jakim bolovima”, piše u izjavi Benovog ljekara.