Cristiano Ronaldo kupio luksuzan stan u stilu “50 nijansi sive”

Cristiano Ronaldo kupio je luksuzni stan u New Yorku za nevjerovatnih 18,5 miliona dolara. Zvijezda Real Madrida, koju je magazin Forbes proglasio najplaćenijim sportašem na svijetu, kupila je stan od 233 kvadrata u Trumpovom tornju na Petoj aveniji, javlja New York Post.

Prekrasni stan, koji je poslužio kao inspiracija za stan Christiana Graya u “50 nijansi sive” pripadao je Alessandru Protu, italijanskom nekretninskom tajkunu i bivšem poslovnom partneru aktuelnog predsjedničkog kandidata Donalda Trumpa.

 Cristiano Ronaldo kupio luksuzan stan u stilu 50 nijansi sive

Stranica Warburg realityja koja je prodavala stan navodi da je on izgrađen 1983. godine, a uredio ga je svjetski poznati dizajner Juan Pablo Molyneux. Izvor je za New York Post ispričao da je E.L James, autorica “50 nijansi sive” bila inspirirana ovim trosobnim stanom s tri kupaonice kad je pisala knjige.

Stan je proglašen jednim od najprestižnijih i najsigurnijih na svijetu. Iz njega puca nevjerovatan pogled na Central Park na sjeveru, rijeku Hudson na zapadu i Manhattan na jugu. Stanovnici Trumpovog tornja na raspolaganju imaju i golemi fitness centar, restorane, barove, prodavnice i banke.

 Cristiano Ronaldo kupio luksuzan stan u stilu 50 nijansi siveMagazin Forbes je u maju Ronalda svrstao na vrh ljestvice najplaćenijih sportista nakon što je prošle godine zaradio 79 miliona dolara kroz platu u matičnom klubu, bonuse i brojne sponzorske ugovore. Tri godine nakon što je napustio Manchester United prodao je svoj britanski dom u Cheshireu za 1,4 miliona dolara.

Nagađa se da je Ronaldo kupio ovaj stan jer se po isteku ugovora s Real Madridom 2018. godine želi preseliti u Ameriku i tamo igrati nogomet. Sports Illustrated piše da im je te Ronaldove planove potvrdilo nekoliko izvora.