Screenshot 5 30
AUTOR: H.D.
DATUM: pro 13, 2021 @ 6:10
KATEGORIJA: Muzika/TV / Zabava

Rimokatolička biskupija na Siciliji uputila je izvinjenje roditeljima nakon što je jedan od biskupa grupi djece rekao kako Djed Mraz ne postoji, piše BBC.

Na vjerskom događaju koji je organizovan prošle sedmice, biskup Antonio Stagliano rekao je djeci kako Djed Mraz ne postoji te da je Coca – Cola odabrala crveni kostim zbog publiciteta i reklame.

Međutim, njegovi komentari su razbjesnili roditelje koji su poručili kako biskup nema pravo djeci uništavati djetinjstvo.

Nakon događaja, oglasio se i velečasni Alessandro Paolino iz biskupije Noto koji je naglasio kako je biskup Stagliano pokušao da djeci objasni pravo značenje Božića.

Tekst se nastavlja nakon reklame

“Prije svega, izvinjavam se u ime biskupa i izražavam tugu zbog ove izjave koja je izazvala razočarenje kod mališana. Moram priznati da su namjere bile sasvim drugačije”, rekao je velečasni Paolino.

On je također naglasio kako je osnovna poruka koju je nastojao prenijeti Antonio Stagliano bila ta da je Božić sada više poznat po konzumerizmu nego po izvornim vrijednostima i porukama.

“Ako svi možemo da izvučemo pouku iz lika Djeda Mraza onda neka to bude ta da imamo više poklona za dijeljenje, umjesto poklona za konzumaciju”, rekao je Paolino.

LIDER