Portal 072info

Crna Gora: Razmatramo otvaranje granica za region

Screenshot 4 719
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Zamjenik direktora crnogorskog Instituta za javno zdravlje Senad Begić izjavio je danas da ta zemlja razmatra otvaranje granica i uslove za otvaranje granica prema zemljama regiona.

On je to rekao na konferenciji za novinare odgovarajući na pitanje zašto je dozvoljen ulazak u zemlju državljanima Rusije a ne Srbije, s obzirom na to da je slična epidemiološka situacija u te dvije zemlje.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

“Jedan od ključnih parametara je broj aktivnih slučajeva na 100.000 stanovnika, a drugi je kretanje broja oboljelih odnosno dugoročni trendovi. Prijedlog za uključivanje Rusije na zelenu listu je došao od Operativnog štaba za turizam i Ministarstva turizma. Kada se radi o regionu, vrlo ozbiljno razmatramo dalje korake kada se radi o ažuriranju liste. Tu ne smijemo zaboraviti potencijalne brojeve ljudi koji bi došli u Crnu Goru i o tome se mora voditi računa. Razmatramo otvaranje granica i uslove pod kojima se granice mogu otvoriti na način koji će minimizirati epidemiološki rizik po građane Crne Gore”, istakao je Begić.

On je, takođe, dodao da će se na ažuriranoj listi naći Ukrajina zbog bolje epidemiološke situacije, kao i da je Institut napravio metodologiju slučnu onoj kakvu ima Evropska komisija.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

U Crnoj Gori trenutno je hospitalizovano 170 osoba s koronavirusom, od čega je njih 29 u Kliničkom centru Crne Gore (KCCG), saopštio je dr. Sreten Kavarić. On je na konferenciji za medije rekao da su dva pacijenta životno ugrožena i na respiratoru. Takođe, Kavarić je naveo i da je 119 zdravstvenih radnika inficirano ili se nalazi u samoizolaciji i čeka rezultate ponovnog testiranja.

Zamenik direktora Instituta za javno zdravlje je, kako pišu Vijesti, saopštio da je danas najcrnji dan, jer je od posljedica korona virusa u Crnoj Gori preminulo četvoro ljudi.
Preminuli su pacijenti iz Podgorice, Nikšića i Bijelog Polja koji su liječeni u KCCG, PZU Codra, Opštoj bolnici Berane i Opštoj bolnici Nikšić. Pacijenti su bili 1943, 1970, 1982. i 1953. godište.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Ukupan broj smrtnih slučajeva povezanih s COVID-19 od početka juna je 48, a od početka godine 57, saopšteno je iz IJZ. Ukupan broj oporavljenih od 14. juna je 1.717. Ukupan broj aktivnih slučajeva COVID-19 u Crnoj Gori trenutno iznosi 1.322. Od početka godine ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim koronavirusom u Crnoj Gori je 3.411, piše Blic.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 7
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Zbog alimentacije 49 roditelja završilo u zatvoru

072info.com

“Situacija je veoma ozbiljna” Crna Gora razmatra mogućnost “zaključavanja” stanovništva

072info.com

Crna Gora: Zbog porasta novozaraženih moguće “zaključavanje gradova”

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)