Portal 072info

Crna Gora: Zbog porasta novozaraženih moguće “zaključavanje gradova”

Crna Gora korona
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Situacija s koronavirusom Crnoj Gori danima je alarmantna, a uskoro bi mogla da postane i prilično dramatična. O tome svjedoče ne samo najnovije brojke, nego i izjave nadležnih iz Nacionalnog koordinacionog tijela (NKT).

U posljednja 24 sata u Crnoj Gori je registrovano 219 novozaraženih od koronavirusa, a testirane su samo 822 osobe, deset puta manje nego što je prosječno u npr. Srbiji.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Dakle, svaki četvrti testirani bio je pozitivan.Direktor Instituta za javno zdravlje Boban Mugoša, kako javljaju Vijesti, pozvao je političarereligijske vođeistaknute kulturneprosvjetnesportske i druge ličnosti da utječu na građane da poštuju mjere, jer je, kako je rekao, “epidemiološka situacija u Crnoj Gori veoma ozbiljna i ide ka dramatičnoj”.

To nije neočekivano i građani dobro znaju kakva je situacija bila u zadnjih 20-ak dana, koliko su se poštovala pravila. Sada se sve to pokazuje”, rekao je Mugoša i dodao “da će morati da se vrate unazad, ne jedan, nego sedam koraka, u mart i april”.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

On je rekao da posljednjih dana rezultati, odnosno analize koje su se radile u Institutu za javno zdravlje, govore da je skoro 30 posto testiranih pozitivno na koronavirus. Mugoša je istakao “da se mora djelovati i da ga je stah da će doći do novog zaključavanjaposebno gradova u kojima su indikatori transmisije virusa u lokalnoj sredini izuzetno visoki”, piše Blic.

Podijelite članak
  • 6
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Testovi na koronavirus iz BiH ipak ne važe za ulazak u Sloveniju

072info.com

Od večeras se uvodi policijski sat u tri crnogorska grada

072info.com

Pitanje koje ste se sigurno zapitali: Zašto je korona virus po neke smrtonosan, a neki dobiju samo blage simptome?

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)